2022 nyara óta ihatatlan az ivóvíz Szigetvár nyugati részén, a kormány több ezer embernek nem képes megfelelő ivóvizet biztosítani. – mutatott rá online sajtótájékoztatóján a tarthatatlan szigetvári helyzetre Keresztes László Lóránt, baranyai országgyűlési képviselő.

Keresztes László Lóránt, már augusztus 31-én, a a Facebook-oldalán is közvetített sajtótájékoztatójában rámutatott, hogy Szigetváron másfél éve kezdődött ivóvízminőség-javító program, amelyre csaknem másfél milliárd forintot költöttek el. A fejlesztés befejezése óta azonban a városrészben elszíneződött, büdössé, ihatatlanná vált a víz.

2023. július 18-án a víziközművekért felelős államtitkár azt ígérte, hogy kora őszre, egészen pontosan 10 hét alatt megoldják a problémát. A határidő letelt, a szigetváriak azonban továbbra sem jutnak megfelelő ivóvízhez.

Keresztes László Lóránt, országgyűlési képviselő, a Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke2023. október 16-i online is közvetített sajtótájékoztatójában ismét felhívta a figyelmet arra, hogy immár 17 hónapja ihatatlan az ivóvíz Szigetvár nyugati részén. A kormány hazudott, ismét becsapták a szigetváriakat, hiszen mindeddig nem történt semmi a probléma megoldása kapcsán!

Keresztes azt is elmondta, hogy lépéseket kíván tenni a helyzet rendezése érdekében:

  • Lázár Jánost kéri fel, hogy a szigetváriak ivóvíz problémáját tárja a kormány elé, mivel az Építési és Közlekedési Minisztérium volt a szóban forgó ivóvízminőség-javító beruházás konzorciumvezetője
  • Levélben fordul a megyei jogú városok polgármestereihez, valamint a legnagyobb önkormányzati szervezetek vezetőihez, akiket arra kér, hogy közösen hívják fel a kormány figyelmét az ivóvíz-szolgáltatással, és az ágazattal kapcsolatos súlyos problémákra,
  • a kormányhoz fordul annak érdekében, hogy a szigetvári lakosok kárpótlásban részesülhessenek amiért 17 hónapja fogyasztásra alkalmatlan ivóvíz áll csak rendelkezésre, ennek ellenére mégis kötelesek a vízdíj befizetésére.