A bahir.hu is tudósított arról, hogy a rendőrségre 2023. október 19-én dél körül jelezték a mentők munkatársai, hogy egy hároméves pécsi kisfiút kíséreltek meg újraéleszteni, azonban a gyermek életét vesztette.

A Pécsi Járásbíróság 2023. október 20-án elrendelte egy nő és egy férfi letartóztatását egy hónapra 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt. – amelyről bahir.hu a beszámolt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak együtt éltek egy pécsi lakásban, ahol a nő bántalmazta hároméves kisfiukat 2023. október 18-án az esti órákban.

A gyermek a kiságyban sírt, őt a nő az ágyból kivette és a földhöz vágta úgy, hogy a gyermek a fejét a padlóba verte. A bántalmazás következtében a kisfiú koponyatörést és keményburok alatti bevérzést szenvedett, majd 2023. október 19-én, a déli órákban a sérülése következményeként hányadék és vérbelehelés következtében életét vesztette.

A nő élettársa erről tudomással bírt, közömbös volt a kiszolgáltatott helyzetben lévő gyermeke sorsát illetően, őt semmilyen módon nem segítette.

A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény tíztől húsz évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett, kiemelten magas tárgyi súlyú bűncselekmény.

Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak – szabadlábon hagyásuk esetén – elszöknének, elrejtőznének, az eljárásban résztvevő más személyek befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást, ezért a bíróság a letartóztatásukat elrendelte.

Az ügyész és a két gyanúsított a bíróság határozatát tudomásul vette. A gyanúsítottak védői az ülésen nem voltak jelen, a nyilatkozattételre három nap áll rendelkezésükre, így a bíróság határozata nem végleges.

Forrás: police.hu, pecsitorvenyszek.birosag.hu