Ahogyan az lenni szokott, a Mindenszentek és Halottak napjának időszakában kicsit megváltozik a buszmenetrend és a köztemető nyitvatartása. Erről a Pécsma készített egy tartalmas összefoglaló cikket.

Pécsi Köztemető: ügyintézés, nyitvatartás, megemlékezés

A méltó emlékezés biztosítása érekében néhány fontos dologra hívta fel a figyelmet a Pécsi Köztemető:

Ügyeleti szolgálatot tart a Siklósi u. 43. szám alatti irodaépületben a Biokom NKft. október 28-án és október 29-én (szombat, vasárnap) 8.00–16.00, november 1-jén (szerdán) 9.00–17.00 között.

A szakemberek teljes körű ügyintézést biztosítanak a hozzátartozók részére. Az ügyfélszolgálat a sírhelyekkel kapcsolatos ügyintézés és a temetésfelvétel tekintetében is rendelkezésre áll.

Szakipari munka (síremlék, járdaépítés) november 3-án 7.30-ig nem végezhető, kivéve az ebben az időszakban történő temetés előkészítését.

November 1-jén és 2-án a sírkertbe személygépkocsival csak mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők közlekedhetnek.

Mivel az emlékezés meghittsége, zavartalansága közös érdek, ezért a temető azt kéri, hogy a sírgondozásból keletkező hulladékot a parcella szélén lévő tárolóba gyűjtsük, körültekintően helyezzük el a gyertyákat, hogy ne okozzon tüzet.

A temető november 9-ig 6.00–20.00, november 10-től 7.00–17.00 között tart nyitva.

Zárás után a Nagyárpádi úti portánál lehet elhagyni a területet. A Nagyárpádi útról megközelíthető részen október 24-től november 2-ig ingyenes lesz parkolás. Október 28. – november 2. között pedig elektromos kisautóval biztosítják a temetőn belüli könnyebb közlekedést.

November 1-jén, szerdán 17.00-kor pedig várnak mindenkit a mindenszentek- és halottak napi megemlékezésre, melyre a köztemető ravatalozó előtti téren kerül sor. Tegyük széppé együtt a szeretteinkre való emlékezést!

A menetrendi információkról, valamint a bérletpénztárak és az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartásáról tájékoztatott a Tük Busz Zrt.

Buszmenetrend

  • A várhatóan megnövekvő temetői forgalomhoz igazodva, október 28-án (szombat) és november 1. (szerda) között a 6-os és 7-es járatok vonalán nagy befogadóképességű, csuklós buszok közlekednek.
  • Október 28. (szombat): a jelenlegi szabadnapra meghirdetett menetrend szerint indulnak az autóbuszok, ezen a napon a 7-es járatok gyakrabban, 15 percenként közlekednek.
  • Október 29. (vasárnap): a jelenlegi munkaszüneti napokra meghirdetett menetrend lesz érvényben, ezen a napon a 7-es járatok gyakrabban, 15 percenként indulnak.
  • Október 30–31. (hétfő–kedd): a kora nyári munkanapi menetrend szerint közlekednek a járatok, ezeken a napokon a 6-os buszok gyakrabban közlekednek, 15 percenként indulnak.
  • November 1., mindenszentek napja (szerda): a jelenlegi szabadnapi menetrend lesz érvényben, a 7-es autóbuszok gyakoribb követési idővel, 15 percenként közlekednek.
  • November 2–3. (csütörtök–péntek): a kora nyári munkanapi menetrend lesz érvényben.

Mint írja a Tüke Busz, arra számítanak, hogy mindenszentek és a halottak napjához közeledve egyre többen indulnak útnak, így a sírkertek köztelében várhatóan jelentősen megnövekszik a forgalom.
Legyünk tehát óvatosabbak, segítsük egymást az utakon, segítsük egymást a közlekedésben!