Mi magyarok már régóta ismerjük ezt a szokást, még közmondást is fabrikáltunk róla, mondván, hogy „Szólj igazat, betörik a fejed!” A Budapesti Corvinus Egyetem esetében egyszerűen elbocsájtották azt, aki szólt.

A hírportálok már az elmúlt napokban fogalalkoztak az esettel, amelyben a Budapesti Corvinus Egyetem vezetése október 24-én azonnali hatállyal megszüntette a vizsgabotrányként elhíresült, az egyetemnek roppant kellemetlen etikai eljárást kezdeményező tanár, Ádám Zoltán munkaviszonyát.

A Budapesti Corvinus Egyetem szerint Ádám Zoltán nem működött megfelelően együtt az etikai vizsgálathoz kötődően elindult eljárásban, sőt, elfogadhatatlan hangnemben kommunikált az egyetem vezetőivel.

Az elbocsájtott oktató a Telexnek azt mondta, annyiról lehet szó, hogy nem küldött el pár e-mailt, amikről azt gondolta, hogy már elküldte korábban, és amiket a vizsgálat során már bemutatott.

A telex.hu teljes írását IDE kattintva olvashatja.

Július 31-ével Takács Előd rektor távozott pozíciójából a Budapesti Corvinus Egyetemről, amelyről a bahir.hu is beszámolt.