„A fideszes hülyeségvonaton tehát nincsen fék. Az EU-s támogatások befagyása után iszonyúan ki vannak éhezve a szalagátvágásokra. Azt hittem, Navracsics zebraátadása után már nincs mit mutatni ebben a témában, de de.” – írja a közösségi oldalán Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő.

Hadházy Ákos ismét egy igazi csemegére akadt a világhálón. Október 21-én kettő, azaz 2 darab padot adott át Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, a körzet fideszes országgyűlési képviselőjével, Kállai Máriával, és a 700 éves Zagyvarékas polgármesterével karöltve.

A padoknak nevet is adtak, mert az egyiket Móricz Zsigmondról, a másikat Serfőző Simon zagyvarékasi születésű költőről nevezték el. Utóbbi, amint azt a mellékelt fotók is tanúsítják, egy üveg bort is kapott ajándékba.

Kállai Mária képviselőnő posztja szerint azért jók ezek a padok, mert majd a Zagyvarékasra érkező turisták azokon olvashatnak Móricz és Serfőző köteteket az unokáiknak, „és akkor nem csak jelenünk, hanem jövőnk is lesz”. A padot a helyi plébános meg is szentelte és a gyermekek vidám műsora is emelte a rendezvény fényét.