A hétvége során összesen 98 alkalommal avatkoztak be káreseménynél a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatásos tűzoltói. Az esetek mindegyike műszaki mentés volt. Pénteken és szombaton elsősorban a viharos időjárás okozta károk felszámolását hajtották végre az egységek, kidőlt fák, letört ágak, magasból lelógó tárgyak eltávolítása, megrongált tetők fóliázása volt az elsődleges feladat, de volt olyan helyszín, ahol a jelentős mennyiségű csapadék miatt szivattyúzásra is szükség volt.

A viharkárok felszámolásán túl a hivatásos tűzoltóknak közlekedési baleseteknél volt feladatuk.

Kétújfalu településen egy gépjármű parkoló autóba hajtott bele. Az eset során személyi sérülés nem történt, a parkoló autóban nem ült senki, a másik autóban pedig csak a sofőr utazott. A szigetvári hivatásos egység a járműveket áramtalanította.

Pécsváradon egy személygépkocsi tisztázatlan okok miatt az úttestről lesodródott, majd egy üzemanyagtöltő állomás területén lévő tartályszellőző cső sornak ütközött. A járműben összesen 3 fő utazott, személyi sérülés nem történt. A sérült járművet a pécsi és véméndi hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították.

Berkesden egy gépjármű árokba csapódott. Az autóban egy személy utazott, aki önerőből ki tudott szállni. A pécsi hivatásos tűzoltók az autót a kerekeire állították, majd átvizsgálták és áramtalanították.

Forrásbaranya.katasztrofavedelem.hu