Pataki Zita, a magyar televízióból ismert és népszerű műsorvezető, riporter, időjárás-jelentő 1973. november 1-én született Gyöngyösön.
1996-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar–könyvtár szakán, majd 1999-ben az Államigazgatási Főiskolán, 2004-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, majd végül a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának szakán szerzett tranzakcióanalízis és coach diplomát.
Az első televíziós lépéseket a kezdetben a miskolci televízió műsorvezetőjeként tette meg, majd utána pedig a Petőfi Rádió tudósítójaként dolgozott. 2017 áprilisától a Class FM Morning Show egyik műsorvezetője volt. Egy ideig a Gazdasági Rádióban vezette Hétfő – egy nő című műsorát, amiben sikeres nőkkel készített riportokat. Jelenleg az RTL Klub időjárás-jelentéseiben láthatjuk rendszeresen, mint meteorológiai hírszerkesztőt.
Pataki Zita a magánéletében is sikeres, hiszen 2012. december 21-én házasodott össze Szárnyas Attilával, majd 2013 márciusában Székesfehérvárra költözött.

„Én mindenszentekkor születtem, és gyerekkorom minden születésnapját a holtak közt, a temetőben töltöttem. Ez azért sok mindent befolyásolt. A tizennyolcadik születésnapomon azt kértem ajándékként, hogy hadd töltsem ezt a napot otthon, egyedül.” – szerinte talán ennek is köszönhető, hogy végül egy vidám, életszerető embert vált belőle, nyilatkozta Pataki Zita 2023. októberében a Kiskegyednek.

Mosolygós, boldog születésnapot kívánunk Pataki Zitának.

Forrás: Facebook, wikipedia.org, kiskegyed.hu