Egyre többek használják a halloween tököt dekorációs célokra. Igen ám, de mi is legyen ezekkel a dekorációs termésekkel mikor vége van a halloweennek.

A bahir.hu 2022. november elején már adott ötleteket olvasóinak a halloween tök újrahasznosításáról.

Viszont azoknak, akik nem szeretnének, vagy nincs módjuk az újrahasznosítással foglalkozni és nem tudnak mit csinálni a kifaragott tökökkel, vigyék el bátran a gyűjtőpontokra!

Ilyen gyűjtőpont például:

A Kozármislenyi Művelődési Központ, ahol is gyűjtőpontot hoztak létre, és ahová bátran elvihetik a használatok kívüli halloween tököket, és ahol bárki lerakhatja a megunt töklámpásait.

A kifejezetten dekorációs célokra termesztett tököt, ilyen például a halloween-tök is, amit nem szabad elfogyasztani. A halloween-tökként ismert változat, amelyből a humoros, tetszetős, játékos és töklámpásokat készíthetjük, sem emberi fogyasztásra nem alkalmas. – írja az agrárinform.hu

A halloween tök nem való a természetbe! – írja a Facebook-posztjában a Duna-Ipoly Nemzeti Park. A takarmánytök nem természetes része az erdőnek, mezőnek. A vadállatok egy része ugyan elfogyasztja, például a mindenevő vaddisznók, de más fajok megbetegedhetnek tőle. A faragott tökben gyakran maradnak szennyezett gyertyamaradékok, a mécsesek műanyag, fém részei, melyek miatt az ezeket elfogyasztó állatok elpusztulhatnak.