A környezetbarát még halloweenkor is környezetbarát. Ez nem csak arra vonatkozik, hogy nem használ műanyag dekorációt, de az ünneplés elmúltával is gondol a környezetére. A fenntartható ünneplés fontosságát az is jelzi, hogy a környezetbarát nem dobja a szemétbe halloween elmúltával a töklámpást, tök dekorációt.

Sokan vannak, akik számára a halloweenezést a töklámpások faragása, és azok díszítése jelenti. Halloweenkor nem biztos, hogy mindenki útnak indul és csokit, cukorkát gyűjt, de a szép, színes dekorációt ettől függetlenül szívesen elkészíti és felhasználja a közvetlen környezetében, otthonában.

Legyél idén környezettudatos a halloweeni dekoráció lebontásakor is. Csak néhány ötletet adok most közzé a számtalan kreatív lehetőség közül arra vonatkozóan, hogy mit tegyünk bulizás után a funkcióját vesztett halloween tökökkel.

Komposztálás:

A legkézenfekvőbb ötlet, a komposztálás. Azoknak, akik kertes házakban élnek, és már rendelkeznek komposztáló edénnyel, nekik nem okoz gondot, hogy feldarabolják, és a kerti, illetve a konyhai hulladékkal együtt újrahasznosítják a halloween tököket.

Ültessünk bele árvácskát:

Ahhoz, hogy árvácskát ültessünk a halloween tökökbe, ahhoz elég egy erkély vagy ablak. Alakítsuk ki a halloween tökből fantáziánknak megfelelő formát és tegyünk bele egy cserép árvácskát. Kertes házban élők ismét előnyben vannak, mert ők nyugodtam töltsék meg a tököt jó minőségű virágfölddel, és úgy ültessék bele a virágot. Mikor már oszlásnak indul a természetes virágcserepünk, akkor egyszerűen ültessük ki a kertbe. Nagyszerű tápanyag a növényeknek.

Madáretető:

Aki nem szeret kertészkedni, az a halloween tököt félbevágva remek madáretetőt kap az egykori dekorációból. Töltsük meg a tök belsejét magokkal, és madzag vagy drót segítségével akasszuk fel egy faágra. Akár egyszerűen feldarabolva is kitehetjük a tököt a fűbe, hogy onnan aztán a madarak, például a feketerigók, varjak lakmározhassanak a számukra csemegét jelentő tökből. A madarak még a tököt is elcsipegetik az ínséges, élelemszegény hideg napokon.

Jótékonykodás:

Aki nem igazán akar barkácsolni, átalakítani, és ehhez sem kedve, sem ideje, sőt helye sincs, az egyszerűen adományozza el a tököket például állatkertnek, vadaskertnek, vadásztársaságnak, hogy azokat felhasználhassák a gondjaikra bízott állatok etetéséhez.