Baranya vármegye térségébe, pénteken újabb ciklon érkezik. A ciklon előoldalán érkező melegfronttal már országszerte erős, helyenként viharos lökésekkel is kísért déli szél fúj.

Alapvetően felhős, borongós időben, nyugat felől terjeszkedve egy szórványos, de esetenként intenzív záporokat adó csapadékmező is érkezik fölénk. Ismét kedvezővé válnak a légköri feltételek a  kialakulásához!

A délután folyamán, a ciklon hidegfrontjának megérkezésével, nyugat felől várhatóan egyre nagyobb területen fokozatosan legyengül az ÉNY-ira átforduló szél, miközben elkezd felszakadozni, csökkenni a felhőzet, ritkulnak, elgyengülnek a záporok. A keleti országrészben valamikor a késő délutáni, kora esti időszakban várható a záporok megszűnése.


Este, éjjel változó, szakadozott felhőzet lesz jellemző mérsékelt légmozgással. Hajnalban, délnyugaton van esély ismét záporesőre.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
péntek reggel 13,
péntek délután 18,
szombat reggel 13 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Szombaton, kelet felé elvonul a felhőzet, de délelőtt még alapvetően felhős időre van kilátás. Délután már érezhetően csökkenő felhőzet melletti változó napsütés válhat a jellemzőbbé. Számottevő csapadék nem hullik, de elvétve előfordulhat kisebb zápor. Napközben általában gyenge, mérsékelt D-ies szél fúj, mely estétől először nyugaton, majd másutt is megerősödik.

Forrás: eumet.hu