November 2-án, csütörtökön ünnepélyes keretek közt megnyílt a II. Baranyai Ízelítő Termelői és Kézműves Vásár a pécsi Árkádban. A baranyai termelők csütörtöktől-szombat estig, három nap erejéig elfoglalják az Árkád bevásárlóközpont földszintjét változatos kínálatukkal.

A 2023-ban újra megrendezésre került a nagy sikerű Baranyai Ízelítő helyi termék vásár Pécsen az Árkád Bevásárlóközpontban 2023. november 2-3-4-én.

A II. Baranyai Ízelítő Termelői és Kézműves vásár egy olyan rendezvény, amely a
baranyai kultúra és hagyományok bemutatására és népszerűsítésére szolgál. A vásáron a
látogatók megismerhetik a baranyai régió helyi termelőit, valamint a baranyai kézművesek munkáját és életmódját.

A vásáron részt vevő 30 standon a Baranyai Termelőkért és Kézművesekért Egyesületi
tagok és meghívott vendégek büszkén mutatják be gazdaságukat, valamint saját készítésű,
friss és egészséges vegyszermentes élelmiszereiket, amelyek között válogathatnak a látogatók például: lekvárok, szörpök, sajtok, mézek, olajok, aszalványok, szószok, tészták, füstölt és főtt mangalica termékek, kecsketejből készült tejtermékek, zöldségek és
gyümölcsök
között.

A II. Baranyai Ízelítő Termelői és Kézműves Vásáron természetesen kézművesek is jelen vannak és olyan kiváló minőségű, egyedi, helyi értéket képviselő saját készítésű termékeket kínálnak, mint például a kerámia, az ékszer, a textil termékek, a lakásdekorációk, a virágdíszek, a nemez és a hímzés.

A november első hetében megrendezésre került vásár célja, hogy felhívja a figyelmet a helyi termékek előnyeire és értékeire, valamint hogy ösztönözze a látogatókat a tudatos és felelős fogyasztásra.

A programok során a látogatók bekapcsolódhatnak a kézművességbe, valamint megkóstolhatják és meg is vásárolhatják a megízlelt termékeket.

Ez a hét ugyan rövid, de a baranyai termelők és kézművesek jól megtöltik tartalommal a II. Baranyai Ízelítő vásárt pénteken és szombaton is Pécsen az Árkád bevásárlóközpontban.

A II. Baranyai Ízelítő Termelői és Kézműves Vásár egyben egy közösségi esemény is, amely lehetőséget ad a termelőknek és kézműveseknek a tapasztalatcserére, a kapcsolatépítésre és az együttműködésre. A vásár célja, hogy felhívja a figyelmet a helyi termékek előnyeire és értékeire, valamint, hogy ösztönözze a látogatókat a tudatos és felelős fogyasztásra.

Baranyai Ízelítő Termelői és Kézműves Vásáron a résztvevők büszkén kínálják termékeiket, és mutatják be gazdaságukat, valamint saját készítésű, friss és egészséges vegyszermentes élelmiszereiket, amelyek között szerepeltek például lekvárok, szörpök, többek között az év szörpje is elérhető, és a díjazott Fritz Farm levendula szörpje kóstolható és vásárolható is helyben a termelői és kézműves vásárban.