Korábbi főszerkesztőnk Vági Márton 2023 májusától Máltán él és dolgozik, azonban közösségi oldalán rendszeresen foglalkozik magyarországi közéleti témákkal, így időről-időre megosztjuk egy-egy írását, mint véleménycikket.

Az alábbiakban Vági Márton írását változtatás nélkül közlöm:

Amerikai és európai tisztviselők feszegetik az orosz-ukrán béketárgyalások lehetőségét feszegetik. – írja a 444.hu

Amennyiben ez így lesz, akkor a Nyugat teljes és totális vereségét könyvelhetjük el egy autoriter, népirtó háborús agresszor rezsimmel szemben, és ha akár csak egyetlen négyzetcentiméternyi területet megkaphat Putyin Ukrajna 2014 előtti területei közül, az Moszkva teljes és totális győzelmét fogja eredményezni.

Az is teljesen egyértelmű lesz, hogy mindez csak bátorítani fogja Putyint és mindenki mást, aki a Nyugatra támadna: szabadon megtehetik, Európa és Amerika feltett kézzel fogadja ezt el, semmilyen érdemleges lépést nem tesz ellene. Biztos vagyok benne, hogy Putyin egy ilyen siker után előbb-utóbb célba venne egy NATO-országot is, a gyáva, megalkuvó nyugati politikai vezetés pedig ott is békegalambként tetszelegne, miközben azon vitáznának, hogy akkor hány különböző mosdót rakjanak az EU-s parlamentbe.

Az, hogy Európa gyenge, mint a harmat régóta tudott, erőtlen vezetők, megalkuvó senkik, Putyin egyszerű csicskásai vezették és vezetik a kontinenst a mai napig, az eredmény látható, nemhogy Putyinnal de Orbánnal sem tudnak igazán mit kezdeni. Az igazán fájó viszont az lenne, ha az Egyesült Államok menne bele a béketárgyalásokba és ismerné el Oroszország győzelmét. Európától – főleg a gyáva németektől – kár is lenne mást várni, de egy ilyen kudarc bizony az USA globális vezető szerepét is megtépázná, ezek után mi tartaná vissza Kínát, hogy bekebelezze Tajvant, mi tartaná vissza Észak Koreát egy esetleges Dél elleni támadástól, mi tartaná vissza Iránt és szövetségeseit, hogy elpusztítsák Izraelt?

A gender-mániában, kvótákban és cukiskodásban utazó európai és amerikai politikusok igazán észrevehetnénk, hogy háborúban állunk, ez a háború pedig a szabadságunkat és a létezésünket fenyegeti. 1938-ban is milyen jól működött a békepártiság ugye. Az a helyzet, hogy a szabadságnak mindig ára van, és minél tovább várunk a megfizetésével annál többe fog kerülni. Németország is könnyebben megállítható lett volna 1937-38 környékén, később ennek az ára 6 év háború, és cirka százmillió halott volt. Vélhetően Oroszország is könnyebben megállítható lenne még most, mint pár évvel később, felbátorodva az ukrajnai győzelmeik után.

Szomorú, hogy a jelek szerint megalkuvó, gyáva degenerált barmok irányítják Európát. Remélem rám fognak cáfolni, remélem, hogy soha nem látott mértékűvé pörgetik fel a fegyverszállítást, hogy az eddigieknél is szigorúbb szankciókat fognak meglépni Oroszországgal szemben és nem hagyják Putyint győzni. Mert Putyinnak minden győzelem, ami az orosz állam területének a növelésével jár. Hogy eközben orosz férfiak százezrei vesznek oda, hogy az orosz életszínvonal meredeken zuhan, hogy az országát demográfiai katasztrófa fenyegeti, azt őt nem érdekli, soha nem is érdekelte.

Forrás: Vági Márton