Árokba borult egy személyautó a 4-es főúton. A közlekedési balesetről 2023. november 3-án, éjjel 23 óra 41 perckor adott ki hivatalos közleményt a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Igazgatósága.

A súlyos közlekedési baleset Döge régiójában történt, ahol árokba borult egy személyautó Döge régiójában, a 4-es főút 322-es kilométerszelvényénél. A baleset következtében öt ember beszorult, őket a kisvárdai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, és adtak át a mentőknek.  – olvasható a hivatalos közlemény a katasztrófavédelem oldalán.

A közlekedési baleset helyszínére öt mentőegység és egy mentőorvos is érkezett. A könnyebb sérülteket Kisvárdára, két súlyos sérültet Nyíregyházára, míg egy életveszélyes sérüléseket szenvedett utast Debrecenbe szállítottak a mentők.

A közlekedési balesetet szenvedettek között van öt fényeslitkei fiatal, akik abban a négyszemélyes, háromajtós, tuningolt Renault Megane gépkocsiban utaztak, ami feltételezhetően a nem megfelelő sebesség megválasztása, és a nedves út együttes, kedvezőtlen hatása miatt egy előzést követően sodródott le az útról.

Az árokba csapódott gépkocsi sebességét jól jellemzi, hogy az árokban mintegy 100 méteren át magatehetetlenül sodródott a jármű. A gépkocsi a tehetetlenségi erő következtében több fát és egy jelzőtábla-csoportot is letarolt, majd a menetiránnyal szemben került csak nyugalmi állapotba. Miután a személygépkocsi eleje szinte a felismerhetetlenségig összetört, a benne lévő utasok egyszerűen csapdába estek.

Az Index beszámolója szerint a járműben balesetet szenvedett öt ember között van két magyar futballista is.  

Az atv.hu információi szerint egyik súlyosan sérült a Mándok megyei első osztályú csapatának támadója, a góllövőlistát vezető Gyüre Tamás volt, őt lélegeztetőgépre kellett helyezni  baleset után.  

Fotó: Facebook/Balesetinfo