Emma Stone, többszörös Oscar,- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő az arizonai Scottsdaleben született 1988. november 6-án.

Az amerikai színésznő a karrierje a televízióban indul el, miután megnyerte a VH1 tehetségkutatóban Laurie Partridge szerepét a In Search of the New Partridge Family-ben. A műsor a The New Partridge Family címet kapta és csak egy adást élt meg. Ezt a rövid ideig képernyőn futó műsort követően majd olyan tévésorozatokban tűnt fel, mint a Médium, a Már megint Malcolm vagy a Lucky Louie. Ezek után 2007-ben a Drive sorozatban kapta meg Violet szerepét, de ezt a sorozatot is pár epizód után törölték.

Arizonában nevelkedett, kamaszkorában már rendszeresen szerepelt sorozatokban. A kiugrást A házinyuszi jelentette 2008-ban, egy évvel később a Zombielandben tűnt fel. Nagy sikert aratott a Könnyű nőcske főszerepében, majd játszott az Őrült, dilis, szerelem és A csodálatos Pókember című produkciókban. Az utóbbi években a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) és a Kaliforniai álom című filmekben volt látható, utóbbiért elnyerte az Oscar-díjat. 2021-ben a Szörnyella c. film címszerepét játszotta.

Emma Stone díjai: