Hétfőn szakadozottan és erősebben felhős területek és időszakok váltakozása melletti időszakos napsütés várható. A felhőzetből elsősorban délelőtt és a délnyugati-, valamint középső megyékben van esélye szórványos záporeső kialakulásának. Itt-ott az ég is megdörrenhet.
Délután már nem valószínű említést érdemlő eső. A felhőzet is nagyrészt eloszlik, tartósabban kisüt a nap.
Északon, északkeleten eleinte élénk, olykor erős DNY-i, másutt gyenge, mérsékelt D-ies szél fúj.
Éjszaka eleinte kevés, majd éjfélt követően egyre több lesz a felhő. A délnyugat felől terjeszkedő, változó vastagságú, néhol szakadozott felhőzetből az éjszaka második felében számítani lehet szórványosan kisebb esőre is.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):


hétfő reggel 8,
hétfő délután 17,
kedd reggel 8 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:


Kedden gyakran lehet erősen felhős az ég, de napos időszakokra is számíthatunk. Napközben csak kevés helyen, estétől már többfelé számíthatunk esőre, záporra. A légmozgás általában mérsékelt lesz. Néhol tartósabb ködfoltok is lehetnek.

Szerdán előreláthatólag gyenge hidegfront vonul át felettünk, mellyel hűvösebb levegő érkezik térségünkbe. A front mögött csökken a felhőzet, keleten is megszűnnek a záporok. Főként a Dunántúlon és a középső országrészben megélénkül, helyenként megerősödik az ÉNY-i szél. A hőmérséklet egyre inkább közelít az évszakos átlaghoz, de 2-3 fokkal még a fölé ígérkezik.

Forrás: EUMET