2023. november 8 és 30 között lesz látható az Alma Galériában Melegh Andrea selyemfestő kiállítása, ami A selyem ezernyi arca címet viseli.

Melegh Andrea selyemfestő sok szeretettel és teával, kávéval, sütivel várja a látogatókat az Alma Galériában, a kiállítás első napján, 2023. november 8-án, szerdán délután 13–17 óra között beszélgetésre, és örülni egymásnak, a kiállításnak.

„A selyem és én tizenöt évvel ezelőtt kerültünk közelebbi kapcsolatba egymással. Azóta ízlelgetjük, formáljuk egymást. Figyelem, hogyan reagál a történéseimre, hogyan egyszerűsödik a mondanivalóm kifejezése. Nyomot hagynak bennem az utazások, élmények, családi események. Aktív búvárként a tenger mélyének megtapasztalása, a lebegés, a súlytalanság, a csönd mind–mind hozzátesz az alkotásaimhoz. Frissiben vagy leülepedve előbb–utóbb selymen találják magukat. A látogatónak úgy tűnhet, hogy milyen könnyen elsajátítható ez a technika. A „tudatos véletlen” újra és újra létrehozása mögött sok évnyi kísérletezés rejlik. A hozzám fordulóknak mindig elmondom, hogy türelem, tapasztalat és alázat szükségeltetik ahhoz, hogy valaki a selyem festésére adja a fejét. Alkotásaimon életre kelnek a színek, és a mintákat magukba szippantva azt kiáltják a világba: szeresd magadat, örülj a mának!” – írja Melegh Andrea a selyemről, az alkotásról, a kísérletezésről.

A selyem ezernyi arca – Melegh Andrea selyemfestő kiállítása:

Időpont: 2023. 11. 08–30-ig

Helyszín: Alma Galéria

Cím: Pécs, Zrínyi M. u. 19.

Nyitva: hétköznapokon 13–17 óra között.

Előzetes egyeztetés szerint egyéni időpontban is megtekinthető.