Korábbi főszerkesztőnk Vági Márton 2023 májusától Máltán él és dolgozik, azonban közösségi oldalán rendszeresen foglalkozik magyarországi közéleti témákkal, így időről-időre megosztjuk egy-egy írását, mint véleménycikket.

Az alábbiakban Vági Márton írását változtatás nélkül közlöm:

Teljesen megértem Pukli Istvánt, aki elhagyta a pedagógusi pályát és Dániába költözött. Ahogy azt is megértem, hogy a volt kollégáit is arra biztatja, hogy hagyják a fenébe az egészet, és húzzanak el egy élhető országba, ahol még a legegyszerűbb munkákkal is kétszer annyit lehet keresni, mint pedagógusként.

Írtam már erről, de teljesen nyilvánvaló, hogy a magyar társadalom túlnyomó többsége nem szolidáris a tanárokkal, ők miért legyenek akkor azok a társadalommal? Mindenkinek egy élete van, abban kell boldognak lenni és boldogulni, ha pedig a mindennapi megélhetés probléma, akkor ott nagyon-nagyon nehéz boldognak lenni.

A külföldre költözésem előtt én is sokat vívódtam, hogy hát tényleg adjam fel a dolgot, adjam fel a harcot a magyar demokráciáért és köztársaságért, hagyjak ott mindent és mindenkit a francba?

A válasz pedig az lett, hogy igen, mert nekem is egy életem van, ha pedig a magyarok többségének láthatóan nem kell demokrácia, köztársaság, jogállam vagy egy olyan kormány, ami nem lopja el az unokáik jövőjét is, akkor nem kell nekik, nem kell erőltetni.

Ugyanez igaz a tanárokra. Ha a magyaroknak nem kell, hogy a gyereküket tanítsák, akkor nem kell tanítani. Akkor irány nyugat, észak vagy dél, kell keresni egy tisztességes munkát, amiből garantáltan lehet élni egy kényelmes és stressz mentes életet, minden mást meg nagyívben le kell tojni.

Egy életed van, abban kell boldognak lenni, nem vagy köteles a boldogságodat semmiért és senkiért feladni, nem tartozol senkinek semmivel, ha a magyar társadalom nem becsül meg téged, akkor majd a dán, a német, a máltai vagy a holland meg fog.

Forrás: Vági Márton

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium egykori igazgatója, a Tanítanék Mozgalom korábbi vezéralakja, az elmúlt napokban adott interjút a Magyar Hang-nak arról, hogy 44 évesen, három gyermekkel Dániába költözött és ott takarítóként vállalt munkát. Az írást IDE kattintva olvashatja.

Fotó forrása: Facebook/Vági Márton