A házkutatást Tordai Csaba ügyvédi irodájánál tartotta a nemzeti Adó és Vámhivatal

A Karácsony Gergely fémjelezte 99 Mozgalommal összefüggésben  hónapok óta több bűncselekmény gyanúját is vizsgálják. A nyomozás költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása gyanújával indult.  Az 5. kerület – Itt lakunk nevű csoportban jelent meg az a poszt, amely szerint csütörtökön, a késő este a NAV emberei megjelentek a Vécsey utca 4. számnál. „Állítólag az egyik ügyvédi irodában tartottak házkutatást. Mondjuk érdekes, hogy miért ilyenkor. Bőven késő este volt már” – írta a poszt szerzője. Itt található az említett ügyvéd irodája.

A vizsgálatok több ügyben folynak

„Emlékezetes, az egész botrány azután robbant ki, hogy a Nemzeti Információs Központ (NIK) által az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága számára a tavalyi választások külföldi befolyásolásáról készített, idén júniusi összefoglaló anyag szerint Karácsony Gergely párbeszédes párttársa, Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között tizenkilenc alkalommal 506 millió forintot fizetett be az általa vezetett, a főpolgármester által alapított 99 Mozgalom számlájára. A pénzek több mint négyötöde külföldi pénznemben, euróban és fontban érkezett a mozgalomhoz.

A NAV mindezek miatt költségvetési csalás, pénzmosás, illetve az OTP feljelentése alapján hamis magánokirat felhasználása miatt is eljárást indított.” – írta meg a Magyar Nemzet