A mohácsi Busóudvar idén is büszkén hirdeti meg hagyományos rajzpályázatát, amely népszerű és színes, télűző, tavaszköszöntő, termékenységvarázsló népszokásunkat helyezi a középpontba.

A pályázat keretében várják a kreatív és egyedi alkotásokat, amelyek a „Busójárás szívvel és lélekkel” témáját dolgozzák fel, megmutatva, hogy ez a különleges esemény hogyan érinti meg a résztvevőket, és milyen személyes érzelmeket kelt bennük.

Téma: a Busójárás megjelenítése személyes érzelmi kötődéssel.

Beadási határidő: 2024. január 24. szerda.

A zsűrizés ideje: 2024. január 27.

Méret és technika: kizárólag A/4-es méretben, a technika szabadon választható.

Ki vehet részt a kiíráson?

A pályázaton Mohácson és környékén élő óvodások, valamint alsó és felső tagozatos általános iskolások vehetnek részt, akiknek munkáit három életkori kategóriában értékeljük.

A beadandó rajzokra vonatkozó követelmények: kérjük, a hátoldalukon szerepeljen 1) a készítő neve, 2) az iskola vagy óvodamegnevezése, 3) a felkészítő tanár neve, 4) az iskolai osztály megjelölése (hareleváns).

A szervezők várják szeretettel az alkotásokat, amelyek tükrözik a Busójárás varázsát, annak fantasztikus világát, és a hozzá kötődő személyes élményeket!

Engedjétek szabadjára képzeleteteket és osszátok meg velünk rajzban, képben, mit is jelent számotokra, ez a több évszázados, mohácsi hagyomány!

Az eredményhirdetésre természetesen a 2024. február 8. és 13. között rendezendő Busójárás idején kerül sor, egészen pontosan 9-én pénteken a kiíró Busóudvarban.

A díjakat Pávkovics Gábor polgármester és M. Bugarszki Norbert, a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. ügyvezetője adja át.

Forrás: sajtóközlemény