Finny, az igazán hűséges kutya, gazdája halála után még három hónappal is őrizte az elhunyt gazdája testét, és a hűséges eb nem mozdult mellőle.

Hegyet mászni indult a 71 éves Rich Moore Colorádóban ez év augusztusában. A túrára magával vitte Finnyt, a kis házi kedvencét. Az idős férfi egy egészségügyi probléma miatt sajnos elhunyt, de kutyája nem hagyta magára. – adott hírt az esetről ma a Blikk.

Senki sem gondolta volna, hogy egy kutya három hónapig a halott gazdája mellett maradjon – vélekedett Vanne Brightyn a Daily Mail riportjában. – Elképesztő a kutyája hűsége.

Az idős férfi keresésére indultak még reménykedtek, de a férfi szíve megállt. Hiába hívtak hozzá orvost, a hegyen esélye sem volt, hogy túlélje az átélt traumát. A 71 éves Rich valami emlékezetes dolgot akart véghez vinni. Most pedig kedvenc kutyusa vonul be a történelembe.

Rick Moore halálának okát nem hozták nyilvánosságra, de nem is gyanakodnak idegenkezűségre. A férfi esete egyértelmű, a Colorado állambeli Pagosa Springsből származott, és a településtől keletre fekvő hegyre próbált felmenni.

Most mindenki a kutyájáról beszél, aki csodálatos kutyahűségről tett tanúbizonyságot.

Forrás: blikk.hu