Megmondom őszintén, egészen a tegnapi napig még sosem jártam a Korhelyben. Ennek oka talán az, hogy Street food vonalon már megvannak a saját törzshelyeim és valahogy nem éreztem szükségét kipróbálni. Ebédmenüt pedig mindeddig nem kínált a hely. Azonban tegnap láttam a hely Király utcai tábláján, hogy most már menüjük is van, amit az online étlapon meg lehet nézni. Ez már érdekesen hangzott, szóval megnéztem.

Az étterem menürendszere az Eozin Corsoéhoz hasonlít. Vagyis heti szinten lehet választani 2 leves és 3 főétel közül, ennek ára 2.590 forint. A két levesből az egyik húsos a másik vega (legalábbis a héten). A főételek kategorizálása annál érdekesebb: egy hagyományos hús- és egy hagyományos vega étel mellett egy Street Food fogás is szerepel. Na ezt már tartottam annyira izgalmasnak, hogy kipróbáljam.

A kínálatból a levesek közül a bablevest választottam, főételekből pedig a kézműves hot dogot. Maga a hely picit old school stílusú, de ez tudatos koncepciónak tűnt, viszont kényelmes, és nekem a személyzetről is pozitív véleményem alakult ki. Az meg külön tetszett, hogy mogyorókkal malmozni is lehet az asztalon. Bár azt nem tudom, hogy a színeket hogyan jelöljük :). Ami viszont picit zavart, hogy egy picit sokat kellett várakozni (átlag éttermi rendeléshez képest nem, de egy menühöz képest igen). Kb. 40-45 percet töltöttem ott, ami egy munkahelyi ebédszünet idejét azért meghaladja.

A leves ízlett, az a tipikus békebeli menzás bableves volt és ezt most a szó legpozitívabb értelmében mondom. Volt benne hús, füstölt csülök, zöldségek, szóval eléggé gazdag volt az étel e téren. Ízében nekem egy hajszálnyival sósabb volt, mint amit szeretek, de összességében ez sem volt vészes, nagyon ízletes.

A kézműves hot dog tálalásra kifejezetten tetszett. Bár azt a street food érzést, hogy meg fogva lehessen enni, nem állta ki a szaftossága miatt, de egy ebédmenünél ezt nem is várom el. Ízében viszont nagyon bejön. Külön kiemelném, hogy nem egy sima virsli volt benne csak, hanem sült kolbászt – ami azért messze nem ugyanaz az íz – a pékáru is kifejezetten jó minőségű és ízletes volt.

Nem maradt el a hagymachips sem, ami bár nem a kedvencem, de el kell ismernem, hogy jól készült, ropogós, kellemes ízű. A zöld elemek a savanyú uborka és némi csíra jelentette, semmi baj nem volt ezekkel sem. A ketchup is kellemes ízű, őszintén szólva nem tudtam megítélni, hogy helyben készítik, vagy vásárolt termék. De az biztos, hogy az ízében nem ismertem fel, ami azt jelenti, hogy vagy maguk csinálják vagy valami egyedibb terméket használnak. Ez mindenképpen pozitív.

Mindent egybevetve nekem ez egy nagyon kellemes fogás volt. Árban picit drágább, mint az átlag menüárak, de minőségben szerintem remekül kompenzálva van. Ízeiben nagyon rendben van mindkét étel, mennyiségileg is oké, az pedig, hogy Street food kaját ehetek menüben – és nem is kommersz verziót – az mindenképpen egy újdonság. Szóval jövök még!