A barátnőjét brutálisan meggyilkoló olasz férfi egy speciális diétára szorult volna, miután a börtönben töltött évek alatt drasztikusan meghízott. Ezt a speciális diétát azonban a börtönben már nem tudtak a továbbiakban biztosítani, ezért a gyilkos büntetését egyszerűen házi őrizetre változtatták.

Házi őrizetben töltheti le börtönbüntetését az a fiatal olasz férfi, akit négy évvel ezelőtt ítéltek el 30 évre, miután brutálisan meggyilkolta a barátnőjét. A gyilkos 80 kilót hízott a fogdában, emiatt speciális diétára szorul, amelyet azonban nem tudnak neki biztosítani – írta meg az Index.

Egyszerű, szokványos szerelmi veszekedés fajult gyilkossággá a pár között. A 2017 júniusi, szardiniai nyaralásukon Dimitri Fricano és barátnője, Erika Preti azon kaptak hajba, hogy a 27 éves nő megvádolta meg párját, hogy összemorzsázta az ágyukat. A vita végül odáig fajult, hogy a feldühödött férfi 57-szer megszúrta a nőt egy konyhakéssel. Dimitri Fricano kezdetben tagadta a gyilkosságot, azonban egy hónappal később aztán feladta magát a rendőrségen. 

„Nem tudom, mi történt. Egy vagyont fizetnék azért, hogy ő éljen, és én legyek a halott” – nyilatkozta Dimitri Fricano egy olasz tévécsatornának. Mikor arról kérdezték, hogy miért szúrta meg 57-szer a barátnőjét, azt válaszolta, „nem is tudja, hogy ez a szám valós-e”.

A brutális gyilkos a börtönévek alatt hízott 200 kilósra.

A The Telegraph információja szerint 34 éves férfi a bebörtönzése óta hízott meg olyan drasztikusan, hogy a súlya 120 kilogrammról felkúszott 200 kilogrammra.

„A barátnőmnek éltem. Az elmúlt hat évben nem is élek. Megőrültem, és most 200 kilogrammot nyomok. Tolószékhez vagyok kötve, évek óta nem tudtam megmosakodni, nem tudtam elhagyni a cellámat” – nyilatkozta az elítélt.

A továbbiakban a börtönben már nem tudják biztosítani a férfinak az orvosok által előírt alacsony kalóriatartalmú étrendet. Így aztán a torinoi bíróság ezért úgy döntött, hogy a büntetésének hátralevő részét háziőrizetben töltse le a szülei otthonában.

A 34 éves férfi jelenlegi egészségi állapota aggasztó, ugyanis súlya miatt már járni is alig tud.

A bíróság döntésének indoklásában azt mondta, hogy a súlygyarapodás mellett Fricano állítólag napi 100 cigarettát szívott el a börtönben. A bírák hozzátették, hogy szerintük, ha a férfi továbbra is a cellájában marad, akkor életveszélyes állapotba kerül a fennálló szív- és érrendszeri kockázatok miatt.

Forrás: indey.hu, atv.hu