A Jobbik frakcióvezető-helyettese, Brenner Koloman lesz a jövő júniusi önkormányzati választáson Karácsony Gergely főpolgármester egyik kihívója – írja a Hvg.

Brenner Kolomant indítja a Jobbik a jövő júniusi – az európai parlamenti voksolással együtt tartott – önkormányzati választáson főpolgármester-jelöltként Budapesten – jelentette és mutatta be kedden Brennert a párt alelnöke és frakcióvezetője, Lukács László György. A párt főpolgármester-jelöltje „Tegyük rendbe Budapestet!” szlogennel fog kampányolni, és terveit ismertetve alapvetően rendpárti, Tarlós István volt főpolgármesteréhez hasonló szólamokat hangoztatott.

A Jobbik jelöltje bemutatkozó tájékoztatóján beszélt többek között a megfizethetetlen albérletekről, a „hajléktalan problémáról” is – bár elismerte, hogy nem megoldás, ha egyik kerületből a másikba küldik ezeket az embereket. Sokat emlegette még a szemét, a „közlekedési káosz”, és a közbiztonság kérdését. Kijelentette: meg kell tízszerezni a térfigyelő kamerák számát.

Koloman e mellett arra is ígéretet tett, hogy megválasztása esetén népszavazás döntene a Lánchíd használatáról. E téren erőteljesen bírálta Karácsony Gergely megoldását, amelyet ő maga Nemzeti konzultáció-szerű szondázásnak nevezett.

Brenner Koloman már a harmadik név így a lehetséges főpolgármesterek listáján. Az újrázó Karácsony mellett eddig a gazdatüntetésekről ismert Szabó Bálint is jelezte, hogy ringbe száll. A lista azonban aligha teljes, ugyanis a Jobbik is közölte, hogy szándékukban áll jelöltet indítani, az LMP kapcsán Vitézy Dávid neve került szóba, a Fidesz jelöltjét pedig még nem is ismerjük…

Borítókép forrása: ATV.hu