Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék a férfit, aki két lányát álmukban megölte Aszódon.

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte elsőfokon a Budapest Környéki Törvényszék a férfit, aki a hozzá kapcsolattartásra érkező két lányát álmukban megölte Aszódon. Az ítélet nem jogerős.

    A férfi és felesége házassága megromlott, elhidegültek egymástól, kapcsolatuk elmérgesedett és a nő két közös lányukkal 2018-ban elköltözött a férfitól. A bíróság 2022 áprilisában bontotta fel a házasságukat. És a gyermekeket az édesanyjuknál helyezte el, míg az édesapjuk részére kéthetente személyes kapcsolattartást biztosított. Korábban már írtunk az esetről itt.

A férfi bosszút akart állni


    A férfi elhatározta, hogy a válás és a gyermekek elhelyezése miatt bosszút áll, majd végez magával. Terve megvalósításához vásárolt egy baltát. Majd 2022. május 20-án a testvérének, egy ügyvédnek, illetve a Gödöllői Járásbíróságnak is leveleket fogalmazott meg. Írásaiban kifejtette, hogy tervét nem tartja helyesnek, azonban az őt ért igazságtalanságok erre kényszerítik.
    2022. május 20-án mindkét lány az édesapjánál volt és miután elaludtak, a férfi egy szúró eszközzel, illetve egy baltával végzett a lányaival. Mindkét gyermek a helyszínen belehalt a sérüléseibe, apjuk másnap délelőtt öngyilkosságot kísérelt meg.

Az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat ellene.


    Az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat ellene. A Budapest Környéki Törvényszék pedig csütörtökön kihirdetett ítéletében bűnösnek mondta ki emberölés bűntettében. És ezért őt fegyházban letöltendő tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. A bíróság enyhítő körülményként csak a büntetlen előéletet tudta figyelembe venni, míg súlyosító körülmény számos volt az ügyben – írta a bíróság.
    Közölték azt is, hogy a döntést az ügyész tudomásul vette, az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, a vádlott a bűnösségét nem vitatta. A bíróság véglegesítette a kényszerintézkedést fenntartó végzést a másodfokú eljárás befejezéséig.

forrás: mti