A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a kapcsolattartásra érkező két lányát álmukban megölte.

A vádirat szerint az elkövető és felesége között a viszony korábban megromlott, 2022 áprilisában elváltak. A bíróság a két közös, tizennyolcadik életévüket be nem töltött leány gyermeküket az anyánál helyezte el, de a férfinak kéthetente kapcsolattartást biztosított. Az elkövető a válás után elhatározta, úgy áll bosszút volt feleségén, hogy közös gyermekeikkel végez, majd öngyilkos lesz.

2022. május 20-án a két lány kapcsolattartásra érkezett az apa aszódi lakásába. Ezt megelőzően a férfi már baltát és munkáskesztyűt vásárolt a tervezett cselekmény elkövetéséhez, továbbá végrendeletet, és búcsúlevélként felfogható beadványt írt a válást kimondó bíróságnak. 

Este a sértettek külön szobákban nyugovóra tértek, és az apa megvárta, amíg elalszanak. A férfi munkáskesztyűt húzott, magához vette a baltát, majd egymás után bement az alvó sértettekhez, és a fejükre, illetve a felső testükre több ízben is lesújtott. A csapások következtében a lányok olyan súlyos sérüléseket szenvedtek el, hogy pár percen belül életüket vesztették, azt azonnali orvosi beavatkozás sem hárította volna el.

A férfi a holttesteket betakarta, megmosakodott, átöltözött, a konyhában elhelyezte a végrendeletét, majd elhagyta a lakást.

Másnap Adácson megpróbált egy 90 km/h sebességgel közlekedő tehervonat alá ugorva öngyilkosságot elkövetni. A férfi ugyan súlyos sérüléseket szenvedett el, de életben maradt. 

A Pest Vármegyei Főügyészség előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember és egyben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen. 

A főügyészség a vádiratban tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kérte.

A cselekménnyel összefüggésben készült rendőrségi képek és videók az alábbi linken tekinthetők meg:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/lezart-akta-8-honappal-ezelotti-csaladi-tragedia