Az Egységes Diákfront és az aHang összesen egymillió üres nemzeti konzultációs papír összegyűjtését tűzte ki célul. A felhívásra már egyetlen nap alatt 6000-nél is többen jelentkeztek. – olvasható a 24.hu írásában.

Az aHang Nonprofit szervezet regisztrációs felületére a szerdai napon már most több, mint 6000 jelentkezés érkezett be – olvasható az aHang csütörtöki közleményében. Amint az a két szervezet már korábban közölte – az aHang és az Egységes Diákfront – a céljuk az, hogy összesen egymillió üres konzultációs ívet gyűjtsenek össze. Az üres konzultációs ívek összegyűjtésére irányuló kampány két szakaszból fog állni, az első rész 2023. december 4-ig fog tartani.

A december 4-ig tartó időszakban a szervezők önkéntesek jelentkezését várják a 7igen.hu oldalon, akik személyesen, esetleg saját környezetükben gyűjtenek össze annyi konzultációs ívet, amennyit önként tudnak vállalni

– adott a kampányról tájékoztatást a 24.hu kérdésére Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

A kampány első szakaszának zárása után, vagyis december 4-től, az akció második szakaszában országszerte leadópontok nyílnak majd, ahová személyesen is eljuttathatók a konzultációs ívek.

Mindezeken kívül az egész kampány során postai úton is el lehet küldeni a kitöltetlen papírokat a szervezőknek, erről és a gyűjtőpontokról a 7igen.hu oldalon találhatók bővebb információk.

Mind eközben a kormány, a szuverenitási törvény alapján, egy újabb fejezetet nyit a civil társadalom elhallgattatásában, a hatalom saját propaganda fegyverét fordítjuk ellenük. Több milliárd közpénz folyik el propaganda kérdésekre, miközben olyan kérdésekben, mint az ország jövőjét meghatározó oktatás, minden párbeszéd folyamatot ellehetetlenít a kormány – hívta fel a figyelmet Szalóki Viktor, a 24.hu-nak eljuttatott közleményben.