Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék nem jogerősen egy férfit, aki félelemben tartotta, többször bántalmazta és egy alkalommal, elektromos körfűrésszel életveszélyesen megsebesítette az apját Budapesten.    

A bíróság azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy a férfit az ügyészség egyebek mellett emberölés kísérletével, súlyos testi sértés bűntettével, valamint lopás és kapcsolati erőszak vétségével vádolta.    

A kábítószer-élvező férfi 2020 tavaszán költözött az édesapjához, annak pesterzsébeti lakásába. A drog anyagi fedezetét úgy biztosította, hogy apja lakásából különböző műszaki cikkeket, szerszámokat és háztartási eszközöket vitt el.     

Az együttélés során a vádlott többször fenyegetően lépett fel, az emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó magatartást tanúsított a nála gyengébb fizikumú apjával szemben, akit szidalmazott és félelemben tartott, továbbá többször is bántalmazott.     

A vádlott 2021 áprilisában ittasan vitába keveredett az apjával, akit előbb többször megütött és megrúgott, majd egy elektromos körfűrésszel 15 centiméter hosszú sebet ejtett a hátán. Ezután fényképet készített apja sérüléseiről, és azzal az üzenettel, hogy megölte az apját, elküldte a fotókat az ismerőseinek, akik egyike értesítette a rendőrséget.     

Az apa a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.    

A törvényszék azt írta: a terhelt a bűncselekményeket erőszakos többszörös visszaesőként követte el, ezért a bíróságnak a büntető törvénykönyv rendelkezése alapján életfogytig tartó szabadságvesztést kellett kiszabnia, továbbá ki kellett zárnia őt a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.    

Az ítélet nem jogerős, mivel az ellen a vádlott és védője fellebbezett.     

A férfi a másodfokú eljárás befejezéséig letartóztatásban marad – olvasható a közleményben.

Forrás: mti.hu