A csütörtökre várható havazás és ónos eső miatt a helyenként csúszós, jeges utakra, a csökkent látótávolság veszélyére figyelmeztet a katasztrófavédelem.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben azt ajánlják az autósoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről. Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat honlapján, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján lehet tájékozódni.

Arra is figyelmeztetnek, hogy mindenki csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljen útra. Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot, továbbá használja a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t – olvasható a közleményben.

Csütörtökön délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék, a reggeli órákban a Dél-Dunántúlon előfordulhat gyenge ónos eső is, majd napközben az ország nagy részén eső lesz a jellemző.

Képünk illusztráció!