A Médiatanács eljárást indított az RTL szolgáltató ellen a Sztárbox és a Reggeli című műsorszámok egy-egy epizódja miatt. A döntéshozók szerint feltételezhető, hogy a Sztárbox az erőszakos jelenetek bemutatása, valamint a trágár nyelvezete miatt negatívan befolyásolhatta a kiskorúak személyiségfejlődését. – írta meg ma este a budapestkornyeke.hu
Az RTL másik műsora, a Reggeli című műsor pedig azért került bajba, mert élő adásban gúnyolták és alázták benne Fekete Pákót.  

A budapestkornyeke.hu írásában beszámolt arról, hogy a Sztárbox november 5-i adását a szolgáltató a „tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott” kategóriába sorolta.

Közismert, hogy a népszerű műsorban magyar sztárok bokszolnak egymással, és a mérkőzések köré egy egész estés élő show-műsort készít a stáb.

Az információk alapján a Médiatanács döntése szerint megalapozottan feltételezhető, hogy a Sztárbox című RTL műsor az erőszakos jelenetek bemutatása, valamint a trágár nyelvezete miatt negatívan befolyásolhatta a kiskorúak személyiségfejlődését. 

„Jelentős különbség fedezhető fel a professzionális ökölvívás közvetítése és a vizsgált műsorszám tartalma között” – írták közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

A Médiahatóság szerint, amíg a képzett sportolók betartják a szabályokat és a biztonsági előírásokat, addig mindez a Sztárbox című műsorról nem mondható el. Szerintük: „addig a műsorszám lényegében az erőszak szabad áradásának engedett teret”.

Az országos felháborodás a múlt vasárnap is nagy bunyó után zúdult fel, amikor is az RTL-en a Sztárboxban a Michellin-csillagos séf, Rácz Jenő és a műsorvezető Istenes Bence esett egymásnak. Vasárnap este a középsúlyú férfiak középdöntőjében pontozással Rácz Jenő győzött, és egy ország láthatta, hogy a meccs végén Istenes Bence nem akart kezet fogni Rácz Jenővel, mert, ahogy a műsorvezető mondta, ordenáré dolgokat üvöltött neki ellenfele a meccs közben.

Rácz Jenő egy korábbi meccsen Kabát Petit ütötte ki olyan brutálisan, hogy az exfocistát azóta már meg is kellett műteni. Erről a bahir.hu is beszámolt egy korábbi írásában.