A tavalyihoz hasonlóan a Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium az idén is a közösségi oldalán tette közzé, hogy elindítják a különleges adventi kalendáriumukat, azaz egészen december 24-ig minden nap egy elrejtett, egyedi, kézzel készült ajándék várják a PécsZOO-ba látogató gyermekeket.

Most is, ahogy tavaly, egy-egy a Pécsi állatkertben élő állat szerepel a karácsonyi dekoráción, amit a ZOO területén, becsomagolva rejtenek el.

Aki pedig megtalálja az elrejtett adventi ajándékokat, az hazaviheti, csupán annyit kérnek, hogy osszon meg róla egy fotót és jelölje meg az Állatkertet!

Ehhez használják a #pécsiállatkert #vadonavárosfelett és #adventezoo hashtageket!

Annyit elárultak, hogy a különleges adventi kalendáriumunk első „ablaka” mögött egy igazán tiszteletet parancsoló nagymacska rejtőzött el. Ő pedig nem más, mint Moro, a Pécsi Állatkert hím oroszlánja!

FIGYELEM! A becsomagolt ajándékokat minden esetben olyan helyre tesszik, ahol könnyedén hozzáférhető, tehát az állatkert állataihoz benyúlni továbbra is szigorúan tilos!

A különleges adventi kalendáriumok keresése mellett egy másik kreativitást igénylő játékra is hívja a PécsZOO az állatbarát gyermekeket:

„Három ifjú és csintalan rókalanguszta karácsonya” címmel képregényíró versenyt indított a Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium az Állatok Karácsonya alkalmából.

Mivel volt mára PécsZOO-nál rajzpályázat is, történetíró pályázat is, ezúttal úgy döntöttek, hogy kicsit kombinálják a kettőt.

Várják a gyermekek által készített képregényeket 2023.12.14-e éjfélig a 𝐳𝐨𝐨𝐩𝐞𝐝@𝐩𝐞𝐜𝐬𝐳𝐨𝐨.𝐡𝐮 címre!

A képregények elkészítésénél kérik, hogy a pályázók az alábbi kérdéseket fontoljátok meg:

Hol élnek eredetileg a rókamanguszták?

Milyen más állatokkal találkozhatnak, ezek közül kik azok, akikkel állatkertünkben is?

Eredeti hazájukban mi kerülhet a karácsonyi asztalukra?

A képregények legkevesebb 4, de maximum 8 képkockából álljanak, hozzájuk 1-3 soros feliratokkal/szövegbuborékokkal. A technika szabadon választható.

A versenyben pályázni két korcsoportban lehet:

I. korcsoport – 1-4. osztály

II. korcsoport – 5-8. osztály

A beküldött pályázatokban a Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium kéri feltüntetni a gyermek nevét és a korosztályt, továbbá egy kapcsolattartási telefonszámot is.

A nyerteseket e-mailben fogják értesíteni!

Forrás: pecszoo.hu