Az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány kuratóriuma és felügyelőbizottsága 2023. november 28-án tartott együttes ülésén, a Kekva tv. 7. § (4) bekezdése alapján meghozott együttes alapítói határozatával a kuratórium tagjává jelölte Dr. Szemerey Zoltánt, valamint a felügyelőbizottság tagjává jelölte Zalay Budát a határozathozatal napjával. – olvasható a rövid közlemény a Pécsi Tudományegyetem Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány oldalán az egyetem vezetését érintő változásról.

Az alapítvány az oldalon egyben el is köszön a kuratórium és a felügyelőbizottság korábbi tagjától Dr. Rappai Gábortól, és megköszöni az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány és a Pécsi Tudományegyetem érdekében végzett eddigi áldozatos munkáját.

Dr. Bódis József írásban válaszolt tegnap a Szabad Pécsnek az alapítványi változás kérdésében. Az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány elnöke a következőt írta a Szabad Pécsnek:

„Ez egy testületi döntés volt, amelyet el kell fogadnom. Rappai Gábor professzor szakmai felkészültsége, az egyetemhez való kötődése, és hatalmas munkabírása hiányozni fog a kuratóriumból. Ezzel együtt természetesen az alapítvány alapvető célkitűzése nem változik: a kuratóriumnak továbbra is segítenie kell minden pozitív folyamatban a Pécsi Tudományegyetemet, és azért kell dolgoznunk, hogy az egyetemen tovább emelkedjen az oktatás és a kutatás színvonala, és növeljük a nemzetközi láthatóságot. Ezen az úton kell továbbhaladnunk! Bízom abban, hogy Szemerey Zoltán kurátor úr munkájával hatékonyan tudja segíteni ezt a törekvést.”

A Szabad Pécs írását IDE kattintva olvashatja.