Ezúttal a cím kissé megtévesztő, ugyanis a szerdai kóstolásom az Otthon étteremben nem egy klasszikus ebédmenü volt, hanem a kínálat többi részéből választottam. Ugyanakkor mivel az A’la Carte ételek ára nem sokkal drágább, mint a klasszikus napi menüé, úgy gondoltam, ezzel a szemmel veszem górcső alá. Lássuk, hogyan teljesítettek.

Ami a kínálatot illeti, van kétféle kétfogásos menüjük, valamint állandó diákmenüként sült és rántott hús körettel és üdítővel. E mellett még 3-4 főétel, 3-4 leves, és pár desszert (palacsinta, baklawa). Az első pozitív meglepetés az ételek rendelésekor ért. A mellett, hogy a pultnál lévő személy kifejezetten kedves volt, megtudtam, hogy sok mindent készítenek frissen.

A kifőzde jellegű éttermekben gyakran találkozom ezzel, hogy a táblára fel van írva mindenféle, de amikor rendelnék, közlik, hogy „ez már elfogyott, az van, amit a pultokon látsz” (mindez sokszor olyan órában, amikor még semmi nem indokolja az elfogyást…). E téren számomra felüdülés volt, hogy itt tényleg van minden, csak nincs minden a pultokra kitéve.

Végül egy paradicsomlevest, egy pankómorzsás csirkemellet hasábburgonyával és uborkasalátával és 2 nutellás palacsintát ettem. A leves kellemes, édeskés, kicsit a menzás élményeket hozta elő, de annál azért tartalmasabb és jobban fűszerezett. Nem világrengető, de teljesen jó.

A főételnél a csirke frissen készült, és ezt éreztem rajta, e mellett belül nagyon puha volt, a pankós panír meg ropogott. Nagyon jó ízű volt, és a hússzelet mennyisége is teljesen oké. Erre még azt is mondanám, hogy egy magasabb kategóriás étteremben is megállna a helyét.

A hasábburgonyáról már érződött, hogy az melegített és nem frissen készült, de ettől függetlenül nagy baj vele sem volt. Az uborkasaláta is a hagyományos, tejfölös verzió, talán némi fokhagymával, illik a húshoz. A végére maradt a palacsinta, ami szintén meleg volt, a tésztája és a tölteléke is teljesen rendben van. Ez sem az a kategória, amire életem végéig emlékezni fog, de egy menühöz tök okés desszert.

A teljes menüsorért 3.390 forintot fizettem, ami azért drágább, mint a klasszikus menük, de volt hozzá leves, főétel, köret, saláta, desszert, szóval nincs okom panaszkodni. Ahogy az ízekre sincs. Nyilván inkorrekt lenne egy ilyen inkább ebédmenüztetésre hangolódott éttermet összevetni mondjuk egy Tettyével vagy Bagolyvár étteremmel, mert azért nem az a választék és minőség. De amit ezektől a helyektől elvárok, azt itt maximálisan megkaptam. A menüárak meg talán itt a legolcsóbbak a városban.

A helyről bővebben itt olvashatsz.