Pécsett az utóbbi évek legnagyobb víziközmű-fejlesztése zajlik, amely most újabb üteméhez érkezett – írja a Pécsma.

Még augusztusban kezdődött meg a Nagy Imre út Keszüi út és Anikó utca közötti szakaszán a munka, december 4-től pedig újabb szakaszt érint majd a fejlesztés. A Nagy Imre út, Maléter Pál út csomópont keleti ágán a kanyarodó sávokat éri el a munkavégzés, amelyeket december 4-től lezárnak. A csomópont keleti ágáról jelenleg sem lehet a Nagy Imre útra, észak felé kanyarodni, ez a továbbiakban is így lesz. Délről azonban, a Maléter Pál út felé a balra kanyarodó sávból, a járdaszigetet megkerülve lehet jobbra, a Krisztina tér irányába haladni.

A Keszüi út és a Maléter Pál út közti szakaszon már megtörtént a gerincvezeték fektetése, itt az út keleti oldalán a bekötővezetékek építése van még hátra, a keleti oldali sáv továbbra is lezárva marad.

A nyugati oldali forgalmi sávon ideiglenes burkolat-helyreállítás történt, itt 2023 december 4-től, azaz hétfőtől északról déli irányba a 3,5 tonna alatti gépjárművek számára megindulhat a forgalom. Ez azt jelenti, hogy a Nagy Imre út Keszüi úti körforgalomtól a Maléter Pál úti csomópontig tartó szakaszát, csak ebbe az irányba megnyitják, míg az Anikó utca és a Tesco útkereszteződése közti rövid szakaszon kétirányú forgalmi rend lép életbe. A 3,5 tonna feletti gépjárművek és az autóbuszok továbbra sem hajthatnak be az útszakaszra.

Az autóbuszok továbbra is az elterelt menetrend szerint fognak haladni.