Vasárnaptól a jobb csatlakozások érdekében országszerte több szakaszon módosul a vonatpótló autóbuszok menetrendje – olvasható a MÁV honlapjának szerdai közleményében.

A vonathelyettesítő járatok vasúti menetjeggyel, vármegye- és országbérlettel is használhatók

    A változás a 38-as számú Nagyatád-Somogyszob, a 47-es számú Dombóvár-Komló, a 78-as számú Balassagyarmat-Ipolytarnóc, a 89-es számú Miskolc-Tiszaújváros, a 98-as számú Abaújszántó-Hidasnémeti, a 103-as számú Karcag-Tiszafüred, a 114-es számú Mátészalka-Csenger, a 121-es számú Mezőhegyes-Újszeged, a 125-ös számú Mezőhegyes-Battonya, valamint a 146-os számú Lakitelek-Kunszentmárton vonalat érinti. A közlemény szerint számos helyettesítő járat megszűnik, de indítanak újakat is, több helyen pedig új útvonalat vagy megállót jelölnek ki a buszoknak. A módosítás kedvezőbb csatlakozásokat eredményez, a korábbinál jobban kihasználja a MÁV és a Volánbusz integrációjának előnyeit – indokolták a menetrend átalakítását.   

  A vonathelyettesítő járatokon a vasúti üzletszabályzat, díjszabás és kedvezményrendszer érvényes, így azok vasúti menetjeggyel, vármegye- és országbérlettel is használhatók. A buszokon kerékpár nem szállítható. A felszálláskor is megvásárolható, egységes árú helyettesítő vonaljegy ugyanannyiba kerül, mint a legalacsonyabb besorolású, 10 kilométeres övezetű menetjegy, meg lehet venni 50 és 90 százalékos kedvezménnyel is. A megváltozott közlekedési menetrendek csütörtöktől az elektronikus értékesítési és utastájékoztató felületeken szintén megtekinthetők, az érintett állomásokon pedig tájékoztatók segítenek – olvasható a közleményben.

forrás: mti