Két és fél év börtönbüntetésre ítélt jogerősen a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy külföldi állampolgárt, aki 2022 áprilisában egy társával együtt több mint 70 millió forintnak megfelelő összegű valutát és aranyat lopott el egy XIV. kerületi benzinkúton tankoló pénzszállító autóból – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.    

A kerületi ügyészség a férfival szemben bűnsegédként, különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.    

A vádirat szerint a vádlott ismeretlen társával előre megtervezte, hogy a pénzszállítótól készpénzt és befektetési aranyat tulajdonít el. A pénzszállító sofőrje az üzletből észlelte, hogy a vádlott kivesz egy táskát az autójából, ezért kiszaladt, és próbálta megfékezni a tolvajokat, de ők  elhajtottak a helyszínről.    

Az elkövetők ezután a XIII. kerületbe mentek, ahol a vádlott átszállt egy másik gépkocsiba, amelybe a zsákmány egy részét is átrakodták, majd a hegyeshalmi határátkelőhely felé kísérelték meg elhagyni az országot, de a rendőrök még az autópályán elfogták – ismertette a főügyészség.    

A bíróság által megtartott előkészítő ülésen a vádlott teljes körű beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Erre tekintettel a bíróság  a vádlottat bűnösnek mondta ki, és 2 év 5 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint 4 évre kiutasította Magyarország területéről – tudatták a közleményben.

Forrás: mti.hu