A magyar női kézilabda-válogatott tegnapi tízgólos Szenegál elleni győzelmét egy sérülés beárnyékolta: a második félidőben a mieink kapusa, Szemerey Zsófiának ütközött az egyik szenegáli játékos, és a magyar játékos nem is tudta saját lábán, segítség nélkül elhagyni a pályát.

Az első vizsgálatok szerencsére pozitívak voltak: nincs törésre, vagy szakadásra utaló jel és sem a porc, sem a szalag nem sérült meg Szemerey lábában. Ettől függetlenül kicsi az esély, hogy a világbajnokságon már bevethető.

„Reálisan nézve a világbajnokságon már nem lesz bevethető, az orvosi stábtól folyamatosan kapja a kezeléseket. Mindent megtesznek a mielőbbi felépüléséért, ám egy térdsérülésnél, még ha csak zúzódás is, ez eltart egy ideig” – nyilatkozta a magyar válogatott edzője, Golovin Vlagyimir.

Nem ő az első magyar kapus, aki térdsérülés miatt nem játszhat a Vb-n. Janurik Kinga is hasonló kálvária miatt nem léphet pályára és nem sokkal a világbajnokság előtt Szikora Melinda is a térdén sérült. Így kapusfronton Böde-Bíró Blanka mellett már csak a 21 éves Bukovszky Anna vethető be. A magyar edző szerint ugyanakkor nem hoznak új kapust, hanem a jelenlegi két hálóőrrel próbálják megoldani a mérkőzéseket. A válogatott holnap Svédország, hétfőn pedig Horvátország ellen lép pályára.

Még nálunk is rosszabbul járt tegnap Montenegró csapata: a délszláv csapat hálóőre, Marta Batinovics keresztszalag-szakadást szenvedett és hosszú hónapokra kényszerpihenőre kell, hogy vonuljon.

Borítókép forrása: 24.hu