Tudtuk, hogy ma nehéz napja lesz a magyar női kézilabda válogatottnak. Ha életben akarjuk tartani a továbbjutási esélyeinket, akkor vagy le kell győznünk a svéd válogatottat, vagy Montenegrónak pontot kell veszítenie Szenegál ellen.

Sajnos az már nyilvánvaló, hogy az utóbbira nem számíthatunk. Bár a papírforma is a délszláv csapat győzelmét vetítette elő, a montenegrói csapat percekig sem nagyon adott nekünk reményt. 3-3-nál volt utoljára döntetlen az állás, utána gyorsan elléptek 3 góllal, majd a félidő végére olyan szinten megnyílt az olló, hogy már 10 gól volt a különbség. A második félidőben a montenegróiak már nem kockáztattak feleslegesen, picit feljebb is tudott lépni Szenegál, ám a 29-21-es végeredmény egyértelművé tette, hogy melyik csapat áll jobb erőkből.

Montenegró győzelmével most már 6 ponttal áll a csoportban, hasonlóan a svédekhez, utána 4 ponttal a magyar válogatott következik. Ez pedig azt jelenti, hogyha a svédek ma nyernek ellenünk, akkor eldől, hogy már nem juthatunk a legjobb 8-ba, mert a svédeket pontban nem tudjuk behozni, Montenegró ellen pedig az egymás elleni eredmény miatt nem elég a pontegyenlőség. Tehát legalább egy döntetlent el kell érnünk, hogy az olimpiai álmaink reálisak maradjanak.

Borítókép forrása: nemzetisport.hu