Korábban írtam arról, hogy egy rövid ideig a Trójai Falóban gyros mellett hamburger is kapható volt, és összességében nem is volt rossz élményem vele kapcsolatban. Nem mondanám világrengetőnek, de az árához képest mind mennyiségben, mind minőségben hozta, amit elvárok. Nemrégiben azonban a korábbi Bagoly Street Food helyén megnyílt a Trója Garden, némiképpen másfajta ételekkel (pizza, burger, és pár hagyományos húsféle), melyhez átkerültek a hamburgerek is. Ezért úgy döntöttem, hogy itt is kipróbálom, hogy vajon mi változott.

A hamburger ára valamelyest emelkedett itt már, de ez nem meglepő. Sajnos mindennek nőtt az ára, de a 3.300 forintos burger menüt még mindig nem érzem annyira vészesnek. Márcsak azért sem, mert ehhez jár a sült burgonya és az üdítő is. És jár hozzá egy kis coleslaw-saláta is, ami kellemesen lepett meg. Ez újdonság volt, mind a Falóban történt kóstolásom tapasztalataként, mind azért, mert ha jól emlékszem, ez nem szerepelt az étlapon.

Úgyhogy ezzel kezdtem a kóstolásom. Alapvetően finom, a saláta ízletes, az öntete eltér a sokszor inkább kicsit édeskésebb coleslaw-salátáktól, picit savanykásabbnak, sósabbnak éreztem, de teljesen rendben van. A hasábburgonya szintén oké, valószínűleg kész termék, de frissen kaptam meg, én ezzel abszolute jól elvagyok.

A bucit már a múltkori cikkemben is nagyon dicsértem, most is ezt tudom tenni, még mindig különleges, még mindig ízletes. A hús terén azt éreztem, hogy javítottak a legutóbbi óta. Ízében ez is nagyszerű, de most már állagában is jobban előjött a húspogácsa érzés. Zöldségekből most már kikerült a paprika, és előtérbe kerültek a klasszikusak (saláta, paradicsom, hagyma). Ezekkel sincs semmi gond.

Az egyetlen, amivel kapcsolatban már ambivalens érzéseim voltak, az a burgerszósz. És mindez azért érdekes, mert magával a szósszal egyébként semmi bajom. Kellemes, fűszeres, kissé savanykás, kissé sós, eltér az átlagtól. Csakhogy, ha valaki figyel, akkor észreveszi, hogy ugyanezeket a jelzőket használtam a salátánál is, nem véletlenül. És ennek az lett az eredménye, hogy azt éreztem, hogy a szósz íze és a saláta íze nem igazán tér el (jó, nyilván, ha külön-külön a különbségeket figyelve kóstolom, érzem a különbségeket, de egyben nagyon hasonló érzést keltett). Amit fokozott, hogy a hús is a sósabb vonalat követi, illetve a kovászos bucit sem lehet édesnek nevezni.

Ez azért érdekes, mert elég sok hamburgernél éppen ennek az ellenkezőjét érzem: adnak egy édeskés kalácsbucit, hozzá egy édes burgerszószt, mellé valami karamellizált hagymát, egy édesebb salátát, aztán (kis túlzással) azon gondolkodom, hogy én most főételt vagy desszertet eszek-e. Itt abszolute nem estek ebbe a hibába, viszont mégis azt mondom, hogy ez kicsit a másik véglet. Ennél picit azért lehetne bátrabban használni az édes ízt, mert szerintem a hamburger akkor igazán jó, ha egy ízkavalkád. Épp ezért kell valami, ami az édeskésebb irányba megy el, itt pedig egy ilyet sem éreztem.

Hozzátéve, ettől még nem vált rosszá az étel, és nem éreztem azt, hogy ezzel most tönkre lett volna téve bármit. Nagyon finom volt minden, amit ettem és ezért az árért mind a minőséggel, mind a mennyiséggel maximálisan elégedett voltam. Csak azt gondolom, hogy mindig lehet hova fejlődni és ha az irány számomra egyértelmű, akkor le kell ezt írni. Szóval én javaslom, hogy vagy a salátán vagy a szószon próbáljanak ez irányban változtatni és akkor legközelebb még elégedettebb leszek. Addig is látogassátok meg ti a helyet, szerintem biztos, hogy nem fogtok csalódni! Aki pedig nem a burgereket szereti, annak tudom ajánlani az ebédmenüjüket, ahol 2.290 forintért 2-féle leves és hatféle főétel (ebből 3-4 állandónak tűnik) közül lehet választani!

A helyről a további információ itt szerezhető.

Borítókép forrása: Trója Garden Facebook-oldala