Kozármislenyben Városi gyertyagyújtásra hívják a település lakóit a Városháza előtt felállított gyertyákhoz 2023. december 17-én 17 órára, ahol a város lakosait a közös gyertyagyújtás után a Flüe-i Szent Miklós templomban jótékonysági koncert is várja.

Az adventi koszsorún ezüstvasárnap a harmadik gyertyát is meggyújtjuk A harmadik gyertya szimbolikus jelentése: az öröm.

Az adventi koszorú harmadik gyertyájának jelentése Szűz Máriához kötődik, ő szüli meg kis Jézust. Ezen gyertya az egyedüli rózsaszín gyertya és az örömöt jelképezi. Elérkeztünk a harmadik vasárnaphoz, ami örömmel tölthet el minket, hogy a várakozás hamarosan végére ér, és itt a szeretetteljes karácsonyi időszak.

A közös adventi gyertyagyújtás után jótékonysági koncerten vehetnek részt a kozármislenyiek, és a vendégeik a Kozármisleny, Széchenyi utca 2/b alatti címen található Flüe-i Szent Miklós templomban, a közismert nevén a nővérek Templomában.

2023. december 17-én, vasárnap 18 órakor.

A jótékonysági koncerten a zenét a Rudán Joe Akusztik szolgáltatja.

A koncert bevételét és a befizetett adományokat az Erdélyben található Árkos, Irgalmasság Anyja Anyaotthonában élő édesanyák és gyermekek javára fordítják a szervezők.

A koncertlátogatók adományai abba az anyaotthonba kerülnek ahol az Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei szerzetes közösség tagjai teljesítenek egész évben szolgálatot.