Korábbi főszerkesztőnk Vági Márton 2023 májusától Máltán él és dolgozik, azonban közösségi oldalán rendszeresen foglalkozik magyarországi közéleti témákkal, így időről-időre megosztjuk egy-egy írását, mint véleménycikket.

Az alábbiakban Vági Márton írását változtatás nélkül közlöm:

Most, hogy jönnek az EU-s pénzek a szuverén magyar kormánynak végre lesz miből megemelnie a tanárok bérét, Pintér Sándor be is jelentett egy 10 százalékos(!) béremelést. Ez legalább havi 50 eurónyi pluszt jelent, nem semmi! Nyilván a tanárok ismét át lettek ejtve, de tegye fel a kezét, aki ezen meglepődött, vagy aki esetleg azt gondolta, hogy tényleg az Uniós pénzektől függ a magyar pedagógusok béremelése.

Szerintem kellene csinálni egy élőláncot, elénekelni a Mi vagyunk a grundot, netán ülősztrájkot tartani az iskolában, esetleg kockás inget felvenni, ezek a dolgok eddig is tök jól bejöttek, a kormány mindig meghátrált, amikor a magyar-ének tanárok dalra fakadtak, netán verseket szavaltak. Ha pedig mindez mégse jönne be, még mindig le lehet dobni az atombombát, ami a flashmob, az idétlen zenére, idétlenül táncoló emberek látványa biztosan visszavonulásra késztetné a Fideszt.

Sajnos mind a pedagógusok, mind a szülők azt kapják, amit megérdemelnek. Előbbiek képtelenek kiállni önmagukért, holott minden erő ott van a kezükben, a módszer sem nehéz, ha maguktól nem megy, hát tanuljanak a román kollégáiktól: két hétig nem kellene az iskola közelébe se mennie egyikőjüknek sem, a kormány nem tehetne mást, 180 ezer tanárt nem lehet a cilinderből előhúzni, ha meg a szülő nem tudja hova tenni Ödönkét, akkor dolgozni se fog tudni elmenni, ugye.

És persze itt jön a szülők sara, akik még mindig úgy tekintenek az iskolára, mint egy helyre, ahol vigyáznak Ödönkére, amíg ő dolgozik/vásárol/műkörmösnél van, holott itt szerencsétlen Ödönke jövőjéről van szó, aki jó eséllyel buta lesz mint a kő, ha nem kap nomrális oktatást, aztán mehet majd az akkumulátorgyárba a filipinók mellé dolgozni. De láthatóan ez nagyon-nagyon kevés szülőt zavar annyira, hogy mondjuk egy tüntetésre kimenjen, értem én, kicsit hideg is van már, meg hát tömegközlekedéssel 20 perc odáig eljutni, meg amúgy időpont van a fodrászhoz aznapra, meg az Amazon futár is délutánra ígérte, hogy jön, szóval pont nem fér bele ilyen apróság, mint Ödönke jövője.

Én teljesen megértem a Fideszt, hogy nem emelik meg érdemben a pedagógusok bérét, sokkal egyszerűbb azt ellopni, a tanárok úgyse állnak ki maguk miatt, a szülőket se zavarja, ráadásul ha Ödönke nem kap normális oktatást, és hülye lesz, akkor jó eséllyel felnőttként a Fidesz-táborát fogja erősíteni, ha nem beszél nyelveket elmenni sem fog tudni, jó munkaerő lesz belőle az akkumulátorgyárban.

Orbánék szemével nézve ez egy tökéletes forgatókönyv, teljesen biztos vagyok benne, hogy betegre röhögik magukat azon, hogy mennyire balfék a magyar társadalom túlnyomó többsége és hogy mennyire nem tudnak kiállni saját maguk mellett, hogy minden szart le tudnak nyomni az emberek torkán.

Szerintem ha a nemzet maffiózója, Pintér Sándor 10 százalékos béremelés helyett 20 százalékos bércsökkentést jelentene be (mondjuk ezt jelentette be, látva az elmúlt 2 év inflációs környezetét), a pedagógusok többsége holnap is minden további nélkül bemenne tanítani…

Forrás: Vági Márton