Korábban megírtuk, hogy a 45 éves Komlói Pedagógus Kamarakórus hagyományos Karácsonyi Koncertjére került sor a Közösségek Házában december 16-án szombaton. A kórus honlapján olvasható, hogy 1978 őszén alakult, alapítója és jelenlegi karnagya Dr. Szabó Szabolcs, aki Pécsett Tillai Auréltól, Budapesten Párkai Istvántól tanulta a karvezetést.

A Komlói Pedagógus Kamarakórus tagjai között találunk pedagógusokat, diákokat, mérnököket, közgazdászokat, vállalkozókat és tisztviselőket egyaránt. Az énekkar, évente két önálló koncertet ad Komlón, s gyakran szerepel magyarországi és külföldi fesztiválokon, versenyeken. Magyarorzágon elnyerte a legmagasabb amatőr zenei kitüntetést, a „hangversenykórus” címet. A mintegy 40-45 fős együttes többször énekelt a Magyar Rádióban, élő adásban.

A Komlói Pedagógus Kamarakórus 1983-ban önerőből megjelentette műsoros kazettáját, 1989-ben pedig hanglemezét, később CD-ket (1997, 2003, 2005, 2008). Koncertezett többek közt Ausztriában, Belgiumban, Finn- és Franciaországban, Hollandiában, Csehországban, Lengyel-, Német- és Olaszországban, valamint Romániában is. Az együttes több, mint 60 díjjal büszkélkedhet, többek közt a„Komló Város Közművelődéséért” kitüntetéssel, melyet 2012-ben kapott meg.

„A Komlói Pedagógus Kamarakórus – bár nagyon megbecsüli a kapott elismeréseket – mégis minden kitüntetésnél, díjnál fontosabbnak tartja a közönséggel való találkozást, a hallgatóság és a művészet nemes szolgálatát. Kórusunk – mint a magyarországi nemzeti fesztivál vegyes kari kategóriájának győztese – továbbra is szívügyének tekinti a határon túli magyarsággal való találkozást, így testvéri kapcsolatot ápol a sepsiszentgyörgyi (Székelyföld), az adai (Vajdaság) és a kassai énekkarokkal.” – olvasható a portálon.

Szerkesztőségünk nevében is boldog születésnapot kívánunk a kórusnak!