Baranya megyében, hétfőn, kedden folytatódik a nyugodt, jelentős időjárási eseményektől mentes időjárás. Fokozódik a ködhajlam. Az egyre inkább tartósabban megmaradó köd miatt kevesebb helyen várható napsütés. A köd ma északon, északkeleten helyenként egész nap megmaradhat, ott hidegebb lesz, míg másutt tartós napsütésre, enyhe időre lehet számítani. Kedden még nagyobb területen valószínű tartós köd.
A légmozgás gyenge marad. Csapadék nem érkezik, esetleg a ködös területeken lehet szitálás, vagy ónos szitálás.
Éjszakánként a ködfoltok terjeszkednek. Hajnalonként fagypont körül alakul a hőmérséklet.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):


kedd reggel 0,
kedd délután 10,
szerda reggel 0 fok körül alakul.

Az időjárás legvalószínűbb folytatás:


Szerdára már egy hidegfront érkezhet felhősödéssel, szélerősödéssel. Az ÉNY-i szél az ország nagy részén fokozatosan megszűnteti az addig kialakult ködöt, említést érdemlő csapadék viszont nem érkezik a fronttal.
– Csütörtöktől vasárnapig gyakran szeles idő a legvalószínűbb. Élénk, erős, időnként viharos DNY, illetve NY-i, ÉNY-i irányú szél fúj majd. Általában sok lesz a felhő, de átmeneti időszakokra kisüthet a nap. Nagy mennyiségű csapadék nem várható, de kisebb eső, záporok, néhol havas eső, az Északi középhegység térségében átmeneti havazás előfordulhat.
Karácsonykor is minden bizonnyal folytatódni látszik az enyhe időjárás.

A decemberi jeles napokról itt olvashat.

december 22.: A csillagászati tél kezdete, a téli-napforduló napja. A téli napforduló az a pillanat, amikor a Föld forgástengelye a legnagyobb szögben hajlik el a Nap sugaraitól. Az északi féltekén a téli napfordulóig a Nap északról délre halad, utána pedig délről észak felé kezd mozogni, és az év legrövidebb nappalát adja.
Magyarországról nézve a téli napforduló idején a Nap 19° magasan delel, s csupán 8 órán keresztül tartózkodik a horizont felett.

forrás: eumet.hu