Miért nevezte katonai műveletnek háború helyett az orosz-ukrán háborút Pekingben? – kérdezték Orbán Viktort a mai nemzetközi sajtótájékoztatóján.  „azért, mert ez egy katonai művelet. Amennyiben nincs hadüzenet a két ország között. Addig örüljünk, amíg nincs háború. Mert ha háború van, akkor általános mozgósítás van, és azt nem kívánom senkinek. Hol háborúnak, hol katonai műveletnek fogom nevezni, ahogy a tisztelt vendég kívánja.” – válaszolt a miniszterelnök.

Hároméves bérfejlesztési program indulhat a tanároknak és az óvónőknek – jelentette be a miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatóján, csütörtökön, Budapesten, írja az mti.hu Orbán Viktor úgy fogalmazott:

„ha a feltételek teljesülnek, és ehhez közel vagyunk, akkor egy hároméves bérfejlesztési programot is meg tudunk indítani a tanárok és az óvónők esetében.”

A kormányfő arra is kitért: bíznak abban, hogy a csok plusz sok tízezer családnak jelent előrelépési lehetőséget.    

Emlékeztetett: elfogadták a munkaadók és a munkavállalók által kötött megállapodást, ami a minimálbérek 10, illetve 15 százalékos emelésére vonatkozik.    

Közölte: a kormány a nyugdíjak értékét garantálja, sőt, miután az infláció mértékét magasabbra becsülték, mint amekkora valójában lesz, a nyugdíjak értéke némileg emelkedhet.

A nemzetközi sajtótájékoztatón Orbánt megkérdezték arról, hogy tulajdonképpen milyen parancsot adott ki Lázárnak a maxi-Dubajról:

„Nem vagyok keresztapa, meghagyom ezt másnak” – felelte. „Általában azt akarom mondani, ha magyarok csinálnak valamit, akkor ne kezdődjön úgy, hogy mini: ha már csinálunk valamit, az méretre és minőségben is maximális legyen” – idézett a telex.hu Orbán Viktor válaszából.

Forrás: mti.hu, telex.hu