Helyi termékekből álló csomagokat kaptak az ünnepek alatt dolgozó mentősök és orvosok Baranyában. -adta hírül a HÍR TV

Ezzel a szép gesztussal köszönték meg a mentősöknek egész éves helytállását. Ezeket a covid idején indult „Baranya segít” program keretében adták át azoknak az orvosoknak és mentősöknek, akik szenteste teljesítettek szolgálatot.

Őri László a Baranya vármegyei közgyűlés elnöke azt mondta: „A baranyai mentők minden évben átlagosan ötvenezerszer vonulnak ki. Ez azt jelenti, hogy ötvenezer baranyai honfitársunkon segítenek minden évben. Ezzel a gesztussal Baranya megye nagyközözössége nevében szeretnénk megköszönni az egész éves áldozatos munkájukat.”

A csomagban méz, levendulaszörp és sajtostallér volt, melyek mindegyikét Baranya vármegyében állították elő. December 25-én 98 mentőtiszt és háziorvos tartott ügyeletet.

Tavaly is írtunk arról, hogy a sok éves hagyományt folytatva ajándékcsomagokkal köszönte meg a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke a mentőszolgálat munkatársainak az egész éves szolgálatot. Őri László több, mint 150 csomagot adott át csütörtökön a Pécsi Mentőállomás vezetőjének. A csomagokat az ünnepek alatt Baranya megyében szolgálatot teljesítő mentősök között osztják szét. A csomagok, tavaly helyben megtermelt lekvárokat, ivóleveket és aprósüteményt is tartalmaztak.