Több mint 400 millió forintos fejlesztési forrásból fejlesztették a kerékpáros kapcsolatot Baranyában a horvát határszélen fekvő ormánsági Sellye és a Mecsek között.

    A Baranya Vármegyei Fejlesztési Ügynökség NKft. vezette konzorcium közleményében azt írták, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) elnyert 401 millió forintból 55 kilométernyi kerékpáros útvonalat alakítottak ki.
     A beruházás java részét közutakon, táblás kijelöléssel, forgalombiztonsági beavatkozások mellett valósították meg. De például Orfű és Kovácsszénája között természeti környezetben egy 1600 méter hosszú kerékpárút is épült.
    A beruházás déli végpontja Kákics település, ahonnan Sellyét elérve kapcsolódhatnak a kerekezők a nemzetközi EuroVelo13 kerékpárúthoz. Illetve a Ős-Dráva kerékpárúthoz, míg északi végpontján, Magyarszéknél pedig a Komló-Sikonda kerékpárút érhető el. A kerékpárút Orfűn is áthalad, ahonnan egy másik kerékpárúton Pécsig is el lehet tekerni.
    A közleményben jelezték, hogy a turizmusfejlesztési céllal megvalósított beruházás keretében a kerékpárút nyomvonala mentén, a turisztikai célpontoknál kerékpároktárolókat is építettek.

forrás: mti