2024-ben nagyarányú közszolgálati béremelésre, valamint a szociális támogatások növelésére lenne szükség – ismertette az LMP álláspontját pénteki online sajtótájékoztatóján a párt országgyűlési frakciójának vezető-helyettese.    

Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott, hogy 2023. a reálbércsökkenés éve volt. Hozzátette, a kormány lassan két éve nem tudja érdemben kezelni az inflációs krízishelyzetet.    

A kabinet cserbenhagyta a közszolgálati dolgozókat, a pedagógusokat, a szociális dolgozókat és a nyugdíjasokat, a mögöttünk hagyott évben csökkentek a reálbérek, csökkentek a különböző támogatások, ahogy csökkent a nyugdíjak értéke is – mondta az ellenzéki képviselő.    

Kanász-Nagy Máté kijelentette, hogy a költségvetésben lenne pénz a bér- és nyugdíjemelésre, valamint a szociális ellátások értékének megőrzésére. Ez a pénz azonban a nagyvállalatok és a kiemelt beruházások támogatására, az „akkumulátorgyarmatosításra”, illetve a Paks 2 projektre, valamint a Budapest-Belgrád vasútvonalra megy el – közölte a frakcióvezető-helyettes.

Forrás: mti.hu