A SzabolcsSzatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói néhány óra alatt azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőt. – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Lakástűzről érkezett bejelentés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. december 29-én, 1 óra 23 perckor.

A bejelentő elmondta, hogy az encsencsi házban egy nő van bent, ezért a megadott helyszínre haladéktalanul rendőrök, tűzoltók és mentők vonultak. A katasztrófavédelem munkatársai eloltották a tüzet a lakóházban, amelyben holtan találtak rá az ott élő 69 éves nőre, aki a beszerzett adatok alapján bűncselekmény áldozata lett.

A szabolcsi nyomozók a bejelentést követően nagy erőkkel kezdték meg a nyomozást az elkövető mielőbbi azonosítása és elfogása érdekében. A végrehajtott nyomozási cselekmények eredményeképpen néhány óra alatt azonosították és otthonában elfogták a feltételezett elkövetőt M. K. 25 éves encsencsi lakost. A rendőrök a férfit előállították a vármegyei rendőr-főkapitányságra, gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Forrás: police.hu

A lakástűznek álcázott emberölésről korábban a bahir.hu is beszámolt.