A pezsgő az ünnepek itala, legyen az születésnap, esküvő vagy szilveszter éjszakája. Az ünnepek mellett egyben a jólét, a gazdagság jelképe is, hiszen egykor csak az igazán jómódúak tehették meg, hogy pezsgőt fogyasszanak.

Napjainkra mindenki hozzáférhet egy pohár pezsgőhöz, hiszen az üzletek polcain, változatos áron, és minőségben vásárolhatjuk meg a kedvenc márkánkat, amelyek között szép számmal található hazai termék.

Jó hír a nemes italt kedvelőknek, hogy a pezsgőnek jó néhány pozitív hatása van az emberi szervezetre. Így aztán egyáltalán nem kell bűntudatot éreznie annak, aki néha a hétköznapokban is megiszik egy-egy pohárka pezsgőt. ne feledjük, hogy a lényeg itt is az egy-egy pohárkában van!

  • Napi két pohár pezsgő jót tesz a szívünknek, és kíméletesen hozza lendületbe a vérkeringésünket, ami jótékonyan hat az érrendszerünkre, és szívünkre is.
  • Tehát egyáltalán ne mosolyogjuk meg azokat, akik kávé helyett „szíverősítő” gyanánt egy pohár pezsgővel hozzák lendületbe a napjukat.
  • Ez a nemes ital különösen gazdag polifenolokban, amelyek olyan antioxidánsok, hogy kíméletesen csökkentik a vérnyomást, és ezzel is segítenek megelőzni a szívbetegségek kialakulását.
  • A pezsgő mérsékelt fogyasztása jó hatással van az érfalakra, és ezzel csökkenthetjük a stroke, és a szívbetegségek kockázatát.
  • A jól beállított, és mértékletes pezsgőfogyasztás képes befolyásolni a kognitív képességeket, és serkenteni a memóriát, így okosabban is lehetünk a finom italtól.
  • Több kutatással bizonyították már, hogy a mérsékelt mértékben bort fogyasztó emberek hosszabb ideig élnek a sörfogyasztóknál. Jó hír, hogy a pezsgő élettani hatásai megegyeznek a boréval, vagyis meghosszabbítja az életünket.
  • A pezsgő az alacsony kalóriatartalma miatt a borhoz képest szinte diétás italnak számít. Különösen igaz ez a brut pezsgőre, amely egy különlegesen száraz fajta. Egy pohár száraz pezsgővel 80-100 kalóriával kevesebbet viszünk be a szervezetünkbe, mint egy pohár borral.
  • A jó minőségű pezsgőnek magas az antioxidáns-tartalma, ami méregteleníti a szervezetet, és ennek okán jót tesz a bőrnek, mert puhává varázsolja.
  • A szépségre gyakorolt hatása mellett nem elhanyagolható, hogy antibakteriális hatásának köszönhetően a pattanások eltűntetésében is segít. Egy keveset önts vattakorongra, dörzsöld át az arcod, és a bőrödön azonnal érezhető lesz a változás.
  • Zsíros bőrűek számára is ajánlott a pezsgő mind külsőleg, mind pedig belsőleg, hiszen képes méregteleníteni és világosítani, fényesebbé tenni az arcbőrt. Antibakteriális hatásával pedig kényeztetheti a bőrét.