Édesanyám régebben mindig mondta a főnökének, hogyha nyer a lottón, hétfőn nem jön be dolgozni. Ez mondjuk egy erősen elméleti kijelentés volt, ugyanis életében nem lottózott. Ugyanakkor, ha valaki megnyerné a lottó főnyereményét, bizony könnyen lehet, hogy másnap már nem menne be dolgozni. A következő történet főszereplőjénél ugyanakkor a dolgok emberi oldala előtérbe került.

Az északír Johny Johnston december 23-án reggel tudta meg, hogy a helyi hatos lottón 3.8 millió angol fontot, vagyis körülbelül 1.7 milliárd forintot nyert. Azonban a munkahelyén (Tesco) a 24-i kiszállítások miatt beosztották őt műszakra. Ettől függetlenül megtehette volna, hogy azonnal felmond, hogy az ünnepeket már a családja társaságában töltse. Ám ő ettől függetlenül teljesítette az ünnepi műszakot.

A Belfast Telegraphnak adott indoklása az volt, hogy nem akarta, hogy a kollégáira extra munka terhelődjön miatta. A férfi e mellett elmondta, hogy nagyon örül, hogy olyan dolgokat is meg tud valósítani, amikről eddig álmodni sem mert, de a továbbiakban is szeretne valamilyen formában dolgozni, nem akar elszállni a nyereménytől.