Az elmúlt hosszú hétvégén hat tűzesetet számoltak fel a Baranya vármegyei tűzoltók, emellett hét műszaki mentést hajtottak végre. A szilveszteri éjszaka során komolyabb beavatkozásra nem volt szükség a vármegyében.

Frontális karambol Komlón

Két személyautó ütközött össze frontálisan péntek délután Komlón, a Tóparti úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a sérült járműveket, majd megszüntették a teljes útzárat okozó forgalmi akadályt. A balesetben senkinek sem esett baja.

Autótűzhöz vonultak a mohácsi tűzoltók

Teljes terjedelmében égett egy személyautó szombat délelőtt Liptódon, a Kossuth Lajos utcában. A tűz vélhetően műszaki meghibásodás miatt keletkezett, a lángokat a mohácsi hivatásos tűzoltók oltották el. Személyi sérülés nem történt.


Fagyasztó okozott tüzet

Családi ház tárolóhelyiségében, vélhetően egy háztartási gép meghibásodása miatt keletkezett tűz szombat délelőtt Véménden, a Kossuth Lajos utcában. A mohácsi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, mely másra nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt.

Árokban kötött ki egy autó az év utolsó napján

Árokba hajtott, majd egy kocsibejárónak ütközött egy személyautó vasárnap reggel Báron, a Szabadság utcában. A félpályás útzárat okozó járművet a mohácsi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították, sofőrjét a mentősök könnyű sérülés gyanújával kórházba szállították. 

Egy alkalommal adott munkát a tűzoltóknak tűzijáték

Tűzijáték miatt gyulladhatott ki egy tuja 2024 első napján, pár perccel éjfél után Kozármislenyben, a Nárcisz utcában. A tűz másra nem terjedt át, kár nem keletkezett, illetve személyi sérülés sem történt. A növényt a pécsi hivatásos tűzoltók egy sugárral eloltották.

Tűz keletkezett egy mánfai ház pincéjében

Családi ház pincéjében keletkezett tűz hétfő délután Mánfán, az Árpád úton. A helyiség teljesen kiégett, amelyben a kazán, illetve két háztartási gép is volt, a lakrészre szerencsére nem terjedtek át a lángok. A tüzet a komlói hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Forrás: baranya.katasztrofavedelem.hu